29 / 03 / 2024

Kestel kentsel dönüşüm projesi onaylandı!

Kestel kentsel dönüşüm projesi onaylandı!

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde hazırlanan projenin onaylandığını bildirdi. Acar, yaşanan süreç ile ilgili bilgiler paylaştı.



Kestel merkezindeki dar ve çıkmaz sokakları, 60-70 yıllık tek katlı yıkılma tehlikesi taşıyan binaları ile çözüm bekleyen Vani Mehmet Mahallesi'ndeki 72 dönümlük alanda 280 binayı kapsayan kentsel dönüşüm için çalışmalar başlıyor.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, yaşanan süreç ile ilgili bilgiler paylaştı. 


Kat yüksekliklerinin sınırlandırılmasının kendilerini proje üzerinde yeni çalışmalara yönlendirdiğini anlatan Belediye Başkanı Yener Acar, “Bu konuda sayın milletvekillerimiz aracılığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız nezdinde yürüttüğümüz uzun soluklu çalışmalar neticesinde yeni hazırlanan projemiz, 6 Şubat 2017 tarihinde onaylanarak belediyemize ulaştırıldı” dedi. 


Onaylanan imar planının öncekine göre daha avantajlı olduğunun tespit edildiğini kaydeden Acar, “Gerek kat yükseklilerinin arttırılmış olması, gerek diğer düzenlemelerle bölgedeki vatandaşlarımızın mağdur olmadan günümüz koşullarında daha yaşanabilir bir ortama kavuşacaklarına inanarak, yeniden hazırlanan planlarımız için çalışmalara başladık” diye konuştu.


ÖRNEK OLACAK

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, “Başta  TOKİ  olmak üzere faaliyet gösteren diğer müteahhit firmalar ile görüşerek son tekliflerini alacağız. Aldığımız teklifler doğrultusunda hak sahiplerimizle yeniden görüşerek, bu konuyu sonuca bağlayacağız. Biz kentsel dönüşüm konusunda yola çıkarken, hedefimiz bölgede yaşayan vatandaşlarımızın haklarını koruyarak onları mağdur etmeden modern ve yaşanabilir bir kent oluşturmak. Kimseyi mağdur etmeden ilçemize kazandırılacak bu proje inanıyorum ki, birçok yerleşim merkezi için örnek teşkil edecektir” ifadelerine yer verdi.


Olay Bursa 



Haber Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Kestel Belediyesinin 2012 yılında projelendirip Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilmesini sağladığı 660 yapının bulunduğu 72 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlatılıyor. 


İlçenin en eski yerleşim yerlerinden olan Vani Mehmet Mahallesindeki hak sahiplerinin sağlıklı ve modern bir yaşam standardı sunmak adına hazırlanmış proje önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ardından da Bakanlar Kurulu nca onaylandı. 


"Amacımız bölgede yaşayan vatandaşlarımızın haklarını koruyarak onları mağdur etmeden modern ve yaşanabilir bir kent oluşturmak" diyerek sürecin bu sebepten dolayı uzadığını söyleyen Belediye Başkanı Yener Acar, hak sahipleriyle uzlaşarak ilçeye kazandırılacak bu projenin pek çok yerleşim merkezi için de örnek teşkil edeceğini ifade ederken aslında vurgulamak istediği şudur. 

Daha önce hazırlanan ancak kabul görmeyen eski projeye oranla yenisinin gerek kat yüksekliklerinin artırılmış olması gerekse diğer düzenlemelerle daha avantajı olduğudur. 


Projenin detaylarını hak sahipleriyle paylaşmadan önce başta TOKİ olmak üzere müteahhit firmalarla görüşerek son teklifleri alarak vatandaşın karşısına çıkmaya hazırlanan Kestel Belediyesi, 660 ailenin konut hayalini gerçeye dönüştürmek istiyor. 


Alinur Aktaş'a önemli görev 

Ağrı Doğubayazıt Belediyesi'nin BDP'li başkanının görevden alınması üzerine Kaymakam UlaşAkhan'ın kayyum atandığı Ağrı Doğubayazıt Belediyesi'ne İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'da AK Parti Genel Merkezi'nce başkan yardımcısı olarak görevlendirildi. 

Hafta içinde Doğubayazıt'a giderek görevine başlayacak olan Başkan Aktaş, haftanın belirli günlerinde burada kalarak tecrübelerini paylaşacak. Aktaş ile birlikte İnegöl Belediyesinde görevli beş personel de bir süre Doğubayazıt Belediyesinde görev yapacak. Askerliği yedek subay olarak Doğubayazıt'ta yapması, kayyum Kaymakam UlaşAkhan'ın da ilk stajyerliğini İnegöl'de yapması Başkan Aktaş için önemli bir avantaj sağlayacaktır. 


"Referandum, 11 seçimden daha önemli" 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı MehmetMüezzinoğlu, gittiği İnegöl'de esnaf ziyareti yapıp partisinin ilçe gençlik kolları üyeleriyle bir araya gelmiş. 


Bakan Müezzinoğlu, gençlere referandumun ne kadar önemli olduğunu şu sözlerle ifade etmiş: 

"Referandum, AK Parti'nin girdiği 11 seçimden çok daha önemli. Bu milletin gelecek 50 yılını, 100 yılını, medeniyet değerlerimizi, bu millete umut bağlayan mazlum ve mağdur milletleri artık güvenini artıracak, onların kaderine güç verecek, dolayısıyla bu seçimlerll seçimin toplamından daha önemli"



Bursa Hakimiyet


Geri Dön