29 / 03 / 2024

Keykubadiye Sarayı'nda kazılar Pazartesi başlayacak!

Keykubadiye Sarayı'nda kazılar Pazartesi başlayacak!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Selçuklu dönemine ait Keykubadiye Sarayı'nda kazı çalışmalarına pazartesi günü başlanacağını bildirdi.



Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Düzgün, Keykubadiye Sarayı Kazı Ekibi Başkanı, Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Baş, arkeolog Sezai Arık ve araştırma görevlisi Şükrü Dursun'u makamında kabul etti.



Kazı programı hakkında bilgi alan Düzgün, saraydaki kazı çalışmalarının başlatılması için geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne başvurulduğunu belirtti.



Çalışmalar için Bakanlar Kurulu izni çıktığını kaydeden Düzgün, Şeker Gölü yakınındaki saraya ait iz ve kalıntıların ortaya çıkarılmasının, Selçuklu kenti Kayseri için özel önem taşıdığını ve ilin kültür turizminin gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.


Vali Düzgün, şöyle devam etti:



"Selçuklu döneminde 1225'li yıllarda Alaaddin Keykubat tarafından yaptırıldığı tahmin edilen Keykubadiye Sarayı'nda kazı çalışmalarına yönelik kararlar alındı. Pazartesi gününden itibaren çalışmalara başlanacak. Moğolların istilası sonucu tahrip olan sarayı açığa çıkarmak amacıyla Prof. Dr. Ali Baş başkanlığındaki ekip, 10 Eylül'e kadar sahada kazı çalışması yapacak." Prof. Dr. Baş da kazı çalışmalarına başlanabilmesi için yürütülen çalışmalara destek veren Vali Düzgün'e teşekkür etti.



Kazılara başlamanın heyecanını yaşadıklarını bildiren Baş, daha önce inceledikleri alanın bu yıl yağışlar nedeniyle aşırı otlandığını, ilk etapta yapacakları temizlik çalışmasının ardından kazıya ağırlık vereceklerini kaydetti.



Habertürk


Geri Dön