25 / 04 / 2024

KGS belgeli betonlarla inşa edilen yapılar depreme dayanıklı!

KGS belgeli betonlarla inşa edilen yapılar depreme dayanıklı!

Depremin 14. senesinde THBB Türkiye'nin deprem önlemlerine değindi, afete dayanıklı konut yapımı ile ilgili önerilerde bulundu. Kalite Güvence Sistemi belgeli betonlarla inşa edilen yapıların depreme dayanıklı ve güvenli olduğunu vurguladı.




Kalite Güvence Sistemi (KGS) belgeli betonlarla inşa edilen yapıların depreme dayanıklı ve güvenli olduğunu vurguladı. Birlik. Afet Bölgeleri'nde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik'e göre minimum beton sınıfının 'C20' (santimetrekaıede en az 200 kg basınca dayanıklı beton) olması gerektiğine de işaret etti. 



Depremin 14. senesinde THBB Türkiye'nin deprem önlemlerine değindi, afete dayanıklı konut yapımı ile ilgili önerilerde bulundu. 


Hazır Beton Birliği'nden yapılan açıklamada depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi gerektiği dile getirildi. Bunun yolunun Deprem Yönetmeliği'ne uygun projelerden ve ev yapımında yararlanılan maddelerin (çimento, beton gibi) uygunluğundan geçtiği belirtildi. 


Açıklamada "Marmara depreminin ardından Düzce ve Van depremlerinde hasar gören yapılardan elde edilen bulgular, betonun ve diğer maddelerin standartlarına uygun olarak üretilmediğini ortaya koyuyor. " denildi. 


Olay Ankara


Geri Dön