19 / 04 / 2024

Kıbrıs'ta 10 yılda 3 bin 500 konut hedefi!

Kıbrıs'ta 10 yılda 3 bin 500 konut hedefi!

İçişleri Bakanlığı, Sosyal Konut Projeleri'ni tanıttı. Açılışta konuşan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, 10 yılda 3,500 konut hedefinde olduklarını anlattı.



İçişleri Bakanlığı tarafından Sosyal Konut Projeleri, “Sıcak Bir Yuva, Çağdaş Bir Yaşam” sloganı ve detaylarıyla Golden Tulip Otel Toplantı Salonu’nda basına tanıtıldı.

Detay Kıbrıs'ta yer alan habere göre; basın toplantısına Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay ve bakanların yanı sıra, çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı da katılım gösterdi.

Lansman, sosyal konut projeleri için hazırlanan tanıtım filmi ile başladı. Açılışta konuşan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, “Bugün burada Bakanlık olarak KKTC genelinde hayata geçirilecek sosyal konut projemizi tanıtmak için bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. İnsanımıza çağdaş bir yaşam alanı sunmak istiyoruz. Önümüzdeki on yıl içinde binlerce kişinin konut sahibi olmasını umuyoruz. İlk kez iki yıl önce ortaya koyduğumuz projede, yurttaşımıza hak ettikleri yaşam alanını sağlamayı hedefledik” diye konuştu. 

10 yılda 3,500 konut hedefinde olduklarından bahseden İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, en temel ihtiyaç olan barınma hakkı için canla başla çalıştıklarını sözlerine ekledi. Göç etmenin önüne geçilmesini amaçladıklarından bahseden Baybars, ev sahibi olamayacak durumda olan ve yasalar çerçevesine uyan yurttaşları konutlandıracaklarını açıkladı. 

Sadece kırsal kesim arsalarının bir çözüm olmadığının ortada olduğundan bahseden Baybars, 39 köyün son bir senede altyapısının tamamlandığını söyledi.


Geri Dön