27 / 04 / 2024

Isparta'da 5 yılda 5 bin sosyal konut hedefi!

Isparta'da 5 yılda 5 bin sosyal konut hedefi!

AK Parti Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ''Isparta'da evi olmayanı ev sahibi yapacağız. 5 yılda 5 bin sosyal konut hedefi ortaya koyduk" dedi.



Isparta geçen 10 yıl sonrası AK Parti Belediyeciliğiyle tanıştı. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yüzde 38 oy oranıyla başkan olan Şükrü Başdeğirmen yeni dönemin şifrelerini anlattı. 

DÖRT TEMEL SORUN

Sabah Akdeniz'de yer alan habere göre; seçim öncesi vatandaşlara, 'siz başkan olsanız ilk ne yapardınız' sorusunu yönelttiklerini söyleyen Şükrü Başdeğirmen, "Gelen cevapların yüzde 90'ı aynı sorunların çözülmesi gerektiği yönündeydi. Dört temel sorun belirledik. Bunlar, trafik, ticaret kültür merkezi, koku sorunu ve sosyal konut oldu. Acil bir şekilde bu sorunların nasıl çözüleceğine ilişkin çalışmalarımızı tamamladık. Şehrin sıkışan trafiğinin çözümü için alternatif yollar, Ispartaray, trambüs taşımacılığı, dört yeni kavşak projesini ortaya koyduk. Isparta'nın kanayan yarası olan, şehrin göbeğinde 20 yıldır açılmayı bekleyen Ticaret Kültür Merkezi var. Burayı da iktidarımızın desteğiyle en kısa sürede açıp Isparta esnafına vereceğiz. Belediye sıvı arıtmasının kapasitesini genişleterek kötü koku sorurunu tamamen ortadan kaldırıyoruz" şeklinde konuştu.

5 BİN TOPLU KONUT

En çok önemsedikleri konunun başında sosyal konutun geldiğini belirten Başdeğirmen, "Isparta'da dar gelirlimiz, emeklimiz, evi olmayan esnafımız bizlerden sosyal konut bekliyor. Bunun için de arsa maliyeti çıkarmadan arsa teminleriyle gerek  TOKİ  gerekse Belediye marifetiyle sosyal konut üreterek, Isparta'da evi olmayanı ev sahibi yapacağız. 5 yılda 5 bin sosyal konut hedefi ortaya koyduk" açıklamasında bulundu. 

ORTAK AKIL VURGUSU

Isparta'da artık sevgi dönemi, gönül belediyeciliği dönemi başladığını belirten Başdeğirmen, ortak akıl düşüncesiyle hareket edeceklerini, 'ben bilirim değil, biz biliriz' diyeceklerini söyledi. Başdeğirmen, "Gerekli her türlü çalışmayı yapabilmek adına alt yapımız hazır. Ekibimiz çok güçlü. Meclis üyelerimle hep beraber güzel çalışmalar yaparak, muhtarlarımızla azalarımızla el birliği ve güç birliği ile çalışacağız. Ortak aklı çalıştıracağız. Birlik beraberlik içerisinde, yeni bir ufuk ve yeni bir düşünceyle, farklı bir bakış açısıyla şehrimize hizmet etmek istiyoruz" dedi. Kazananın Isparta olduğunu söyleyen Başdeğirmen, "İktidarın gücüyle, vekillerimizle, Ankara'da Cumhurbaşkanımızın bize vermiş olduğu destekle şehrimize ihtiyacı olduğu her türlü hizmeti getireceğime söz veriyorum" açıklamasında bulundu. Isparta'ya hizmet eden eski başkanlara teşekkür eden Başdeğirmen, belediye personeline de "Beraberce şehrimize hizmet edeceğiz" diye konuştu. 

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Sosyal belediyeciliğin önemiden bahseden Başkan Başdeğirmen, "Kadınlarımız, çocuklarımız ve yaşlılarımız için onların yaşam kalitesini artıracak pek çok projemiz var. Üretici kadınlarımızın evde yaptıkları üretimi ekonomiye kazandırmak için üretici kadınlar pazarı kuruyoruz. Çocuklarımıza parklarda basketbol, futbol sahaları ve kaykay pistleri gibi yeni oyun sahaları oluşturacağız. Talepte bulunan yaşlılarımızın evlerini temizleyeceğiz, elbiselerini alıp yıkayıp ütüleyerek evlerine teslim edeceğiz. Kişisel bakımlarını evlerinde yapacağız. Ayrıca bir de yaşlı bakım evi yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön