28 / 03 / 2024

Kiğılı yıl sonuna kadar toplam 10 tane daha mağaza açacak!

 Kiğılı yıl sonuna kadar toplam 10 tane daha mağaza açacak!

Abdullah Kiğılı, "Bu yılın sonuna kadar 10 tane daha yeni mağaza açacağız. Şu anda 220 mağaza sayısına ulaştık" diye konuştu



Kığılı Giyim'in sahibi Abdullah Kiğılı ile röportaja giderken, tekstil ve hazır giyim sektörü kadar Fenerbahçe'yi de konuşacağımızı bildiğimizden hazırlıklarımızı da buna göre yapmıştık. Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili olan Abdullah Kiğılı ile sohbetimiz de Fenerbahçe ile başladı. Takımın lisanslı ürünlerinin satıldığı Fenerium mağazaları Abdullah Kiğılı'nın yönetiminden sonra büyük bir başarı elde etti ve satışlarını katladı. Geçen yıl takımın yaşadığı sıkıntılı süreci taraftarın desteği ile atlattıklarını belirten Abdullah Kiğılı, "2011 ciromuz 60 milyon TL'yi geçti. Geçen yıl 3 Temmuz'dan sonra taraftar mağazalarımıza akın etti. Satışlarımız da yüzde 100'ün üzerinde arttı" dedi.


Bu yıl hedeflerinin büyük olduğunu söyleyen Kiğılı, geçtiğimiz Cuma günü yeni formaların tanıtımını yaptıklarını hatırlatarak, "Cumartesi-Pazar mağazalar tıklım tıklım doluydu. Günlük 15 binin üzerinde satışlar oldu. Formalar adeta kapışıldı.

Taraftarımız en çok gölgeli kanarya formasına ilgi gösteriyor. Ben de o formayı çok beğeniyorum" diye konuştu. 


'SEN ÇIK BEN YATAYIM' 

Taraftarın Fenerbahçe'ye bağlılığının dünyada bir eşinin olmadığını anlatan Kiğılı, şunları kaydetti: "Başkan için öleceğini bile söyleyen taraftar oldu. O dönemde binlerce mesaj ve mail aldık. Herkes Başkan Yıldırım'ın yerine ceza çekmek istediğini söylüyordu. Bunlar bize büyük destek oldu." 


ÇİN'E YENİ MAĞAZA

Abdullah Kiğılı, Fenerbahçe'nin dışında sektörle ilgili düşüncelerini ve Kiğılı mağazalarındaki gelişmeleri de anlattı. 2012 yılının sektör açısından 2011'e göre daha sıkıntılı geçtiğini belirten Kiğılı, ithalata gelen vergilerin maliyetleri artırdığını söyledi. Kiğılı, "Bu kış hazır giyim fiyatlarında bir miktar artış görülebilir. Genelde yüzde 10, özel ürünlerde yüzde 20'yi bulabilir" dedi. Kiğılı olarak yatırıma devam ettiklerini belirten Abdullah Kiğılı, "Bu yılın sonuna kadar 10 tane daha yeni mağaza açacağız. Şu anda 220 mağaza sayısına ulaştık" diye konuştu. 


DOĞUYA AÇILACAK 

Türk markaların en çok girmek istediği Çin'e ilk adımı atan Kiğılı, Çin'in en işlek şehirlerinden Guangzhou'ya 3 showroom açmıştı. Abdullah Kiğılı, bu yıl sonunda aynı şehre yeni bir mağaza daha açmayı planladıklarını ve bu ülkede mağazalaşmanın devam edeceğini anlattı. Kiğılı ayrıca, 1 yıl sonra doğuya açılacaklarını kaydetti. 


TAKIMDAN ANLARIM

Meslekte 50 yılı bitirdiğini söyleyen Abdullah Kiğılı, şöyle konuştu: "Birinin üzerindeki takım elbisenin ne marka olduğunu anlarım. Beden ölçüsünü bilirim. Kendi markamı hemen seçerim. 50 yıldır bu işi yapıyorum. Hayatta bilmediğim hiçbir işi yapmam. Bildiğim iki iş vardır; biri kendi işim, diğeri Fenerbahçe'nin Fenerium'ları. Onun dışında da başka hiçbir işle uğraşacak ne zamanım ne de halim var." 

Takvim



Geri Dön