25 / 04 / 2024

Mimarsinan OSB'de yıl sonuna kadar faaliyetteki işletme sayısı 199'a ulaşacak!

Mimarsinan OSB'de yıl sonuna kadar faaliyetteki işletme sayısı 199'a ulaşacak!

Sadece 30 boş parselin kaldığı Mimarsinan OSB'de yıl sonuna kadar faaliyetteki işletme sayısı 199'a ulaşacak. Halen 2 bin kişinin istihdam edildiği OSB'de istihdamın da 5 yıl içerisinde 10 bin kişiye çıkması hedefleniyor...



Sadece 30 boş parselin kaldığı Mimarsinan OSB'de yıl sonuna kadar faaliyetteki işletme sayısı 199'a ulaşacak. Halen 2 bin kişinin istihdam edildiği OSB'de istihdamın da 5 yıl içerisinde 10 bin kişiye çıkması hedefleniyor. 



Kayseri'nin 3'üncü organize sanayi bölgesi olarak öne çıkan Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nde boş parsel alanı bitmek üzere. Şu anda inşaat, mobilya, gıda, metal, mermer, plastik, çelik kapı, tekstil, elektrik elektronik ve cam sektörlerinde faaliyette bulunan 117 firma ile yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayan bölgenin hedefinde 5 yıl içinde istihdam oranını 10 bin kişiye yükseltmek var. Halen 30 parselin yatırımcı beklediği bölgede faaliyete geçen tesis sayısının 199'a ulaşması bekleniyor. 


Bölge hakkında bilgi veren Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, OSB'de toplam 366 adet sanayi parseli bulunduğunu belirterek, "Bu parsellerin 336 adedi girişimcilere tahsis edildi.Yatırımcı bekleyen 30 adet boş sanayi parselimiz kaldı. 


Bölgemizde 117 adet firma faaliyet gösteriyor. Toplam 82 firmanın tesis inşaatı ise halen devam ediyor. Söz konusu irmalarımızın da bu yıl içerisinde faaliyete geçeceğini düşünüyoruz. Böylece 2014 yılı yıl sonunda bölgemizde 199 adet sanayi tesisi aktif olarak faaliyet gösterecek ve binlerce kişiye iş imkanı sunmuş olacağız. Ayrıca bölge genelinde hafriyat aşamasında olan 70 adet firmamız bulunuyor. Mimarsinan OSB kararlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Hızlı bir büyüme süreci yakalamış durumdayız. Böylesine gelişmeler OSB yönetimi olarak bizi çok mutlu ediyor" açıklamasını yaptı. 


Boydak: 8 yılda bu kadar kıymetlenen başka bir OSB yok Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak da Mimarsinan OSB'nin Kayseri'nin önemli bir cazibe merkezi haline geldiğine dikkat çekerek, "Türkiye'de 8 yıl içinde bu kadar kıymetlenen başka bir organize sanayi bölgesi yok. Baktığımız zaman 5 ila 7 lira arası arsa tahsisi yapılabiliyordu. Bugün geldiği noktayı herkes biliyor sanırım. Mimarsinan OSB'de yakalanan tüm bu gelişmeler gerçekleştirilen iyi çalışmaların ve mükemmel bir şekilde kurgulanan altyapı yatırımlarının bir sonucudur. Burada risk alıp yatırım yapan sanayicilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz.Kayseri ekonomisine artık Doğu cephesinden de destek gelmeye başladı" şeklinde konuştu. 


Mimarsinan OSB'de altyapı sorunlarının büyük oranda çözüldüğünü ifade eden Boydak, "OSB'nin yönetimindeki insanlar da sanayici oldukları için tüm kararlar oy birliği ile almıyor. Bu da işlerin yolunda gitmesi açısından çok önemli bir durum" diye konuştu. Yerel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde hala Kayseri'nin içinde kalan tesislerin OSB'lere taşınması konusunda bir gelişme yaşanmadığını kaydeden Boydak, "Şehir merkezinde kalan tesislerin sanayinin yoğunlaştığı bölgelere taşınmasını teşvik etmenin Kayseri için yapılacak en hayırlı iş olacağını düşünüyorum. Nasıl kentsel dönüşüm teşvik ediliyor, sanayide de böyle bir ivmeye ihtiyaç var, bölgelerimizde müsait. Yeter ki talep olsun. İşletmesini taşımak isteyenlere OSB'lerimizde imkanlarımız da mevcut" dedi. 


Hatice Keven/Dünya Gazetesi 


Geri Dön