25 / 04 / 2024

Kiler GYO 6 aylık sınırlı denetim raporunu yayınladı!

Kiler GYO 6 aylık sınırlı denetim raporunu yayınladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 6 aylık finansal ilgilere ilişkin sınırlı denetim raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.



Kiler GYO, 6 aylık finansal ilgilere ilişkin sınırlı denetim raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.


Finansal Bilgilere İlişkin Sınırlı Denetim Raporu


Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu'na


Giriş

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin ("Şirket") 30 Haziran 2016 tarihli ilişikteki özet finansal durum tablosunun ve aynı tarihte sona eren altı aylık dönemine ait özet kâr veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosunun, özkaynak değişim tablosunun ve nakit akış tablosu sınırlı denetimini yürütmüş bulunuyoruz. Şirket yönetimi, söz konusu ara dönem finansal bilgilerin Türkiye Muhasebe Standardı 34 Ara Dönem Finansal Raporlama Standardı'na ("TMS 34") uygun olarak hazırlanmasından ve gerçeğe uygun bir biçimde sunumundan sorumludur. Sorumluluğumuz, yaptığımız sınırlı denetime dayanarak söz konusu ara dönem finansal bilgilere ilişkin bir sonuç bildirmektir.


Sınırlı Denetimin Kapsamı

Yaptığımız sınırlı denetim, Sınırlı Bağımsız Denetim Standardı (SBDS) 2410 "Ara Dönem Finansal Bilgilerin, İşletmenin Yıllık Finansal Tablolarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçi Tarafından Sınırlı Bağımsız Denetimi"ne uygun olarak yürütülmüştür. Ara dönem finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim, başta finans ve muhasebe konularından sorumlu kişiler olmak üzere ilgili kişilerin sorgulanması ve analitik prosedürler ile diğer sınırlı denetim prosedürlerinin uygulanmasından oluşur. Ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetiminin kapsamı; Bağımsız Denetim Standartlarına uygun olarak yapılan ve amacı finansal tablolar hakkında bir görüş bildirmek olan bağımsız denetimin kapsamına kıyasla önemli ölçüde dardır. Sonuç olarak ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetimi, denetim şirketinin, bir bağımsız denetimde belirlenebilecek tüm önemli hususlara vâkıf olabileceğine ilişkin bir güvence sağlamamaktadır. Bu sebeple, bir bağımsız denetim görüşü bildirmemekteyiz.


Şartlı Sonucun Dayanağı


Finansal tablolara ilişkin dipnot 2'de detayları ile açıklandığı üzere, Şirket'in Biskon Yapı A.Ş. ile birlikte adi ortaklık şeklinde kurmuş olduğu Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. - Biskon Yapı A.Ş. Bahçeşehir Projesi Ortak Girişimi ve Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. - Biskon Yapı A.Ş. Ortak Girişimi söz konusudur. Türkiye Finansal Raporlama Standardı (TFRS) 11 "Müşterek Anlaşmalar" standardı, anlaşmaya taraf olan işletmelerin müşterek anlaşmadaki payıyla ilgili varlıkları, borçları, hasılatı ve giderleri payı nispetinde konsolide (oransal konsolidasyon) etmesini gerektirmektedir. Ancak Şirket, 30 Haziran 2016 ve karşılaştırma amacıyla sunulan 31 Aralık 2015 tarihli finansal tablolarda taraf olduğu her iki adi ortaklık için oransal konsolidasyon muhasebesini uygulamamıştır. Söz konusu uygulama eksikliğinin Şirket'in kar veya zarar tablosuna bir etkisi bulunmayıp, varlıklar ve yükümlülükler toplamında fark yaratmaktadır.


Şartlı Sonuç

Sınırlı denetimimize göre, Şartlı Sonucun Dayanağı paragrafında belirtilen husus hariç olmak üzere, ilişikteki ara dönem özet finansal bilgilerin, tüm önemli yönleriyle, TMS 34'e uygun olarak hazırlanmadığı kanaatine varmamıza sebep olacak herhangi bir husus dikkatimizi çekmemiştir.


Diğer Husus

İlişikte karşılaştırma amacıyla sunulan 31 Aralık 2015 tarihli finansal durum tablosu ile 30 Haziran 2015 tarihinde sona eren altı aylık ara hesap dönemine ait finansal tablolar başka bir denetim firması tarafından sırasıyla tam denetim ve sınırlı incelemeye tabii tutulmuştur. Söz konusu denetim kuruluşunun (a) 29 Şubat 2016 tarihli bağımsız denetim raporunda 31 Aralık 2015 tarihli finansal tablolar üzerinde olumlu görüş, (b) 10 Ağustos 2015 tarihli bağımsız inceleme raporunda 30 Haziran 2015 tarihli finansal tablolar üzerinde söz konusu finansal tabloların Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Finansal Raporlama Standartları'na uygun hazırlanmadığı konusunda önemli bir hususa rastlanmadığına yer verilmiştir.


Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi

A member firm of Ernst & Young Global Limited

Kaan Birdal, SMMM

Sorumlu Denetçi

1 Ağustos 2016

İstanbul, Türkiye




Dosya için tıklayın


Dosya için tıklayın





Geri Dön