29 / 03 / 2024

Kiler GYO Safir Rezidans'taki 47 rezidansın satışını sonlandırdı!

Kiler GYO Safir Rezidans'taki 47 rezidansın satışını sonlandırdı!

Kiler GYO'nun portföyünde yer alan Safir Rezidans bünyesindeki 47 adet rezidansın satışıyla ilgili gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin ifa edilen kısmı sonlandırıldı. Şirketin hesabında kalan bakiyelerin cezai şart kabul edilerek, taraflar karşılıklı olarak birbirlerini ibra etti.



Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ihtilaflı işlerin sonuçlandırılması hakkında açıklama yaptı. 

Kiler GYO'nun portföyünde yer alan Safir Rezidans bünyesindeki 47 adet rezidansın toplu olarak satılması işlemine ilişkin alıcının sözleşme hükümlerine uymaması nedeniyle feshedilmesi sonucu söz konusu sözleşme kapsamında, şirketin sözleşme süresince mahrum kaldığı gelirleri, cezai şart ve diğer hukuki süreçleri takip ve neticelendirmek üzere yönetim kuruluna yetki verildi. 

Alıcı ile yapılan görüşmeler neticesinde söz konusu sözleşme ile 17 Temmuz 2018 tarihli gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin ifa edilen kısmı ile sonlandırıp, şirketin hesabında kalan bakiyelerin cezai şart kabul edilerek, taraflar karşılıklı olarak birbirlerini ibra etti.

Kiler GYO'nun KAP açıklaması:
Şirketimizin 30.06.2020 tarihli Olağan Genel Kurul'un 14. gündem maddesinde;  Şirket portföyünde yer alan Safir Rezidans bünyesindeki 47 adet rezidansın toplu olarak satılması işlemine ilişkin alıcının sözleşme hükümlerine uymaması nedeniyle feshedilmesi sonucu söz konusu sözleşme kapsamında, Şirketimizin sözleşme süresince mahrum kaldığı gelirleri, cezai şart ve diğer hukuki süreçleri takip ve neticelendirmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmişti.

Alıcı ile yapılan görüşmeler neticesinde söz konusu sözleşme ile 17.07.2018 tarihli Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesinin ifa edilen kısmı ile sonlandırıp, Şirketimiz hesabında kalan bakiyelerin cezai şart kabul edilerek, taraflar karşılıklı olarak birbirlerini ibra etmişlerdir. 


Geri Dön