25 / 04 / 2024

Kılıç İnşaat, Türkiye'de Japon Evler projesini hayata geçirecek!

Kılıç İnşaat, Türkiye'de Japon Evler projesini hayata geçirecek!

İnşaat sektöründe 1983'ten beri faaliyet gösteren ve bugüne kadar 2 binin üzerinde konut ve dükkan inşa eden Kılıç İnşaat, Türkiye'ye "Japon Evler" adıyla yeni bir konut projesi konsepti getirmeye hazırlanıyor<



Japonya'nın küçük evlerinden esinlenilerek oluşturulan bu konsept kapsamında İstanbul'da Amerikan mutfaklı, tek odalı olarak tasarlanan ve 1+0 adıyla bilinen daireler, ilk kez 25-30 metrekareye kadar küçülüyor. Her türlü sosyal aktivite alanına sahip olacak projedeki en büyük daireler ise 45-50 metrekarelik 1+1'ler olarak tasarlanıyor.

İstanbul'un geleceğinde en çok bu tip evlere ihtiyaç duyulacağnı vurgulayan Kılıç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kılıç, "Japon Evler adıyla başlatmayı planladığımız yeni konsept, şehre yakın bir lokasyonda öğrenciler, bekarlar, İstanbul'a sürekli gelip giden ticaret erbapları ve işadamlarına yönelik olarak tasarlandı. İstanbul'da bu kesimlerin sayıca artması, yalnız yaşayanların çoğalması, küçük evlerin önemini artırıyor. Japonya'da insanlar 10 metrekarelik yerlerde bile yaşıyor. Bundan esinlendik" dedi.

Proje için Ataşehir, Şerifali ve Kayışdağı'nda arsa görüşmeleri yaptıklarını söyleyen Kılıç, "İstanbul'da ağırlıklı olarak Tuzla ve Beylikdüzü'nde görmekle beraber şehir merkezine yakın yerlerde 1+0 daire yok. Biz şehir merkezine yakın ilk küçük, 1+0 evleri yapacağız. Bu yıl, en geç 2011 yılında ilk projeye başlayıp, bu konsepti bir zincir haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için Sarıyer ve Kemerburgaz'ı da cazip buluyoruz. Japon Evler'i 3 projeye taşımayı planlıyoruz" diye konuştu.

Sıkış tıkış görünmeyecek

Büyüklüğü 25-30 metrekareden başlayacak evlerin sanıldığı gibi sıkış tıkış olmayacağını söyleyen Kılıç, "Öyle bir dekorasyon yapılacak ki evler 50 metrekare gibi gözükecek. Bunun için özel bir mobilya firmasıyla anlaşıp, küçük evlere özgü, katlanabilir mobilyalarla dekorasyon yapacağız. Firma bunu örnek olarak yapıp, alıcılara gösterecek, onlar beğenirlerse isteğe göre evleri dekore edebilecek" dedi. İlk projelerinde tasarladıkları 50-60 daireyi 18 ayda tamamlamayı planladıklarını söyleyen Kılıç, evler yatırım amacıyla alınmak isterse, müşterileri adına kiracı da bulabileceklerini kaydetti.

Projede evlerin fiyatının 55 bin liradan başlayacağını, en pahalı dairenin fiyatını ise 85 bin lira olarak planladıklarını kaydeden Kılıç, arsanın maliyetine göre fiyatın en çok 105 bin liraya çıkabileceğini dile getirdi.

TÜRKLER 3 ODA 1 SALON EV SEVİYOR

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) 21 il ve bu illere bağlı ilçelerde yaptığı bir araştırmaya göre, Türk halkı ortalama büyüklüğü 100-125 metrekare olan,3 oda 1 salondan oluşan apartman dairesinde veya müstakil evde oturmayı tercih ediyor. Türk halkının yüzde 38.4'ü 101-125 metrekare, yüzde 29.7'si 126-150 metrekare evlerde oturmayı tercih ettiğini belirtirken 3 oda 1 salon evi tercih edenlerin oranı da yüzde 6.5...

Japon Evleri'nin özellikleri
-Geleneksel Japon evlerinde,oturma odası,mutfak gibi bölümler bulunmuyor. Herhangi bir oda mutfak,salon veya yatak odası olabiliyor.

-Bu evlerde kolay taşınabilen mobilyalar tercih ediliyor. Kullanılmayan mobilyalar depo tarzı bir odada saklanıyor.

-Duvarlar tahta ve kağıtlardan yapılırken yana doğru kaydırılarak yeri değiştiri lebi i iyor.

-Bu evlerde Genkan adı verilen giriş holü var.

-Evlerin tabanı bir çeşit hasır kaplama olan tatami ile kaplanıyor. Tatami kaplı zeminler yazın serin, kışın sıcak olmasıyla dikkat çekiyor.

Göztepe ve Alaşehir'de iki projenin satışını yapıyor

BİRİ Göztepe'de, diğeri Ataşehir'de olmak üzere iki projenin satışlarını yürüttüklerini kaydeden Kılıç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kılıç, "1 ay sonra tamamlanacak olan Göztepe Kuyubaşı'nda inşa ettiğimiz Koru Sitesi, tek blokta 16 daireden oluşan butik bir proje. Bölgede havuzu olan tek proje olmasının yanı sıra kapalı otoparkı, yerden ısıtma ve kombi seçenekleriyle de dikkat çekiyor. 142 metrekare 3+1'lerin 410 bin liradan satıldığı bu projede dairelerin yarısı ise satılmayı bekliyor" dedi. Kılıç, Ataşehir'deki Platin Konutları projesinde ise 2 blokta 44 dairenin yer aldığını açıkladı.
Nihal Yuvacan/Vatan


Geri Dön