19 / 04 / 2024

Kılıçoğlu, solar kiremitle elektrik üretecek!

Kılıçoğlu, solar kiremitle elektrik üretecek!

Kılıçoğlu Kiremit, geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu çatıya entegre güneş enerjisini ısıya çeviren güneş panellerinin ardından 'solar kiremit'le elektrik üretimi planlıyor. Firma yeni ürününü ilk kez 34. Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı'nda görücüye çıkarac



Kılıçoğlu Kiremit, geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu çatıya entegre güneş enerjisini ısıya çeviren güneş panellerinin ardından 'solar kiremit'le elektrik üretimi planlıyor. Firma yeni ürününü ilk kez 34. Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı'nda görücüye çıkaracak.
Kılıçoğlu Kiremit'in her yıl yeni ürün geliştirmeye yönelik yatınm yaptığını açıklayan Genel Müdür Barış Yalçın Özaydemir, yeni ürünleri solar kiremit ile sektöre damga vuracaklarına inandıklarını açıkladı.

Yeni ürünleriyle evlerin enerjisinin artık kiremitten sağlanacağını belirten Özaydemir, 'Kiremite entegre yeni ürünümüz solar kiremit ile güneş enerjisi üretiminde yeni bir döneme girmiş olacağız. PV panelleri olarak adlandırılan ürünler güneş enerjisinden elektrik üretiyor. Farklı PV panelleri ve uygulamaları da bulunuyor. Bu uygulamalar arasında BIPV (Yapıya Entegre Fotovoltaik) çözümler ayrı bir yer tutuyor. Kılıçoğlu, Türkiye'de ilk defa bu anlayışı bir adım öteye götürerek, detaylı bir tasarım ve ürün geliştirme çabasının ardından, AIPV (Mimari ile bütünleşik fotovoltaik) olarak tabir edilebilecek Kılıçoğlu Solar Kiremit'i üretti. Solar kiremit, Kılıçoğlu Granada kiremit ile birebir uyumlu. çatıda mimari estetiğe ve çözümlere uygun bir ürün. Güneş enerjisinden elektrik üretirken, estetik bütünlük sağlıyor Ve yalıtımın detay problemini tamamen ortadan kaldırıyo açıklamasını yaptı. Bir solar kiremit 20W elektrik ürettiğini vurgulayan Özaydemir 'gercek çatı içi havalandırma ve aydınlatma sistemlerinin kurulması, gerekse evin elektrik ihtiyacının karşılanması için gerekli ihtiyaca göre miktar artırılarak güneş enerjisinden elektrik üretimini sağlanabiliyor' dedi.

'Paneller yüzde 80 verimlilikle çalışıyor'
Özaydemir, geçtiğimiz yıl da çatıya entegre güneş enerjisini ısıya çeviren ürünleri olan güneş panellerini piyasaya sunduklarını hatırlattı. Özaydemir, 'Enerjide maliyet artışı, dışa bağımlılık, yenilenebilir ve temiz enerjinin her gün önemini artırıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının başında güneş enerjisi gelirken, Avrupa'da uzun yıllardır kullanılarak yaygınlaştırılması için destekler sunuluyor. Ülkemiz güneşlenme gün süresi ve miktarı olarak çok zengin ancak yeterince değerlendirilmiyor. Kılıçoğlu yenilenebilir kaynaktan enerji üretirken yapı tasarımının daha önemli olduğunu düşüncesiyle güneş enerjisi kullanımı ile ilgili yeni ürünler geliştiriyor' şeklinde konuştu.

Dünya/Tülay Taşkın


Geri Dön