25 / 04 / 2024

Kilim Mobilya yurtdışı mağazalarını 35'e çıkaracak! 

Kilim Mobilya yurtdışı mağazalarını 35'e çıkaracak! 

Kilim Mobilya yurtiçi ve yurtdışı şube sayısını arttırmaya devam ediyor. Yurtdışında 31 mağazası bulunan şirket yıl sonuna kadar 35 mağaza açmayı hedefliyor. 



Kilim Mobilya, sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda da yatırımlarına devam ediyor. Türkiye genelinde 170, yurt dışında ise 31 mağazası bulunan şirket,  yurt içi ve yurt dışı şube sayısını arttırmaya devam ediyor. Bu yılın ilk yarısında 22 yeni şube açan ve yıl sonuna kadar bu rakamı 50’ye çıkarmayı hedefleyen Kilim, yurt dışındaki mağaza sayısını ise 31’den 35’e çıkaracak. 

Kilim Mobilya; Irak, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Kıbrıs, Birleşik Krallık, Fas, Fransa, Libya, Kenya, Avusturya, Kuzey Yemen ve Lübnan’da bulunan mağazalarına ek olarak Kazakistan, Fransa, Suudi Arabistan ve Almanya’ya açacağı yeni lokasyonlarla 2019 yılı sonu itibariyle yurt dışı mağaza sayısını 35’e çıkarmak için çalışıyor. 

Kilim Mobilya Genel Müdürü Cihat Şahin yeni mağaza planlarıyla ilgili şunları söyledi:
“Kilim olarak hem yurt içi hem de yurt dışı çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yılın ilk 6 ayında toplam 22 tane yeni şube açtık.  Yaklaşık 15 lokasyonda ise inşaat devam ediyor. Rakamları baz alarak 2019 yılı içerisinde toplam 50 yeni bayi hedefiyle çalışıyoruz.  Öte yandan Türkiye’nin ikinci en büyük mobilya ihracatçısı olma gücüyle ciromuzun yüzde 40’ını ihracattan elde ediyoruz.  Kilim olarak yurt dışındaki potansiyeli görüyor ve etki alanımızı daha da geliştirmek istiyoruz. Bu amaçla uluslararası fuarlara katılım sağlamaya özen gösteriyor, özel projelere ağırlık veriyoruz. İhracatta şu anda aktif olmadığımız ve daha bakir olarak gözüken Afrika, Güney Amerika ve Uzak doğu bölgelerinde aktif olmayı hedeflemekteyiz.” 

 


Geri Dön