18 / 04 / 2024

Kilis'te inşaat sektörü hareketli!

Kilis'te inşaat sektörü hareketli!

Kilis'te, kış mevsimi olmasına rağmen inşaat sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Kilis'in iklimsel olarak yılın nerede ise tüm aylarında inşaat yapabilmek imkanı olması ve konut sıkıntısı yaşanması yüzünden bu sektördü canlılık yaşanıyor...



Kilis'te, kış mevsimi olmasına rağmen inşaat sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Kilis'in iklimsel olarak yılın nerede ise tüm aylarında inşaat yapabilmek imkanı olması ve konut sıkıntısı yaşanması yüzünden bu sektördü canlılık yaşanıyor. 



Konut kredilerinin yaygınlaşmaya başlaması üzerine çok sayıda vatandaş ev almaya yönelmesi üzerine, konut yapımı hızla artmaya başladı. Çevreyoluna yakın bölgelerin imara açılmasından sonra burada çok katlı binalar yapılıyor. Vatandaşların büyük bölümü kent merkezinde inşaat yaptırmaz iken Beşevler semti başta olmak üzere Çevreyolu yakınlarında inşaatı devam eden konutlara yönelmeye başladı. 100 bine yakın Suriyelinin kentte ikamet etmesi nedeniyle konut sıkıntısı çekildiği, bu nedenle konut almak isteyen vatandaşların yatırım amaçlı ev satın alarak kiraya verdiği bildirildi. 


Adana İlk Haber


Geri Dön