23 / 04 / 2024

İbrahim Çeçen: Müthiş bir teklif verdik, gururluyuz!

 İbrahim Çeçen: Müthiş bir teklif verdik, gururluyuz!

İbrahim Çeçen 3. Köprü ihalesini kazanan konsorsiyumdaki 2 gruptan biri olduktan sonra iş hayatında elde ettiği başarılarıyla dikkat çekiyor



IC Holding'in sahibi olan 71 yaşındaki İbrahim Çeçen, müteşebbis ruhunu çocukken keşfettiğini şu şekilde belirtiyor:


Çocukluktan beri yaratıcıyım. Günün birinde bir yerlere geleceğimi biliyordum.


10 yaşındayken babasıyla birlikte gittiği Bakkal Ömer'in dükkanı, hayatının dönüm noktalarından biri olduğunu anlatan Çeçen, dükkanın önündeki kantara Ağrı'daki askeri tümenin erlerini tartarak para kazanabileceğini düşündüğünü anlatıyor. O günleri anlatırken, "Para koyacak yer bulamıyordum. Bunu gören Ağrılılar'dan birkaç kişi daha koşup kantar aldı ve gelip benim yanımda iş yapmaya başladı. Bu durumu Ömer Amca da görünce gelip kantarı benden aldı ve kendisi bu işi yapmaya başladı" diyen Çeçen, "Hâlâ Ağrı'ya gittiğimde bakıyorum, o yerde son model basküller dizilmiş ve insanları tartıyor" şeklinde konuşuyor. 


Çeçen, eğitim hayatından sonra 1969 yılında Ankara'da İçtaş'ı kurarak inşaat ile ilgili ihalelere katılmaya başlamış. Ardından, turizm, otelcilik, enerji, hava ve deniz limanları işletmeciliği ile sanayi sektörlerine girmiş. Bütün bu işler şimdilerde IC Holding şemsiyesi altında yürütülüyor. 



İş dünyası IC İçtaş-Astaldi'nin 3. Köprü için verdiği teklifi konuşurken, IC Holding Başkanı İbrahim Çeçen, "1 yıldır hazırlanıyorduk. Müthiş bir teklif verdik. Gururluyuz" dedi. Çeçen, "Para kazanabilecek misiniz?" sorularını, "Elbette kazanacağız" diye yanıtladı. 


Takvim


Geri Dön