27 / 04 / 2024

Kınalıada halkı gecekonducu muamelesi görüyor!

Kınalıada halkı gecekonducu muamelesi görüyor!

Kınalıadalı vatandaşlarla bir araya gelen Adalar Belediye Başkan Adayı Özlem Öztekin Vural, ''Halk gecekonducu muamelesi görüyor. Evlerini terk etmeleri isteniyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz'' diye konuştu.



AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Özlem Öztekin Vural ziyaretlerine Kınalıada'da devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, kendisinin de Adalar'ın yerlisi olduğunu vurgulayarak Adalar halkının dertlerini iyi bildiğini söyleyen Vural, "Adalar’ı hak ettiği gibi yöneteceğiz.Adalar’daki sorunları ben de buranın bir sakini olarak yaşıyorum. Diğer adaylar Marmaris’te gezerken ben de sizin gibi bu sorunlarla yüzleşiyordum" diye konuştu.

Siyasetteki tecrübelerini Ada halkıyla paylaşmak istediklerini söyleyen Vural, şunları söyledi: "Yaşadığı bölgenin sorunları için dertlenen, halkın sorunlarını bilen biriyim. İçinizden, sizden biri olmamız, bizi diğer adaylardan farklı kılıyor. Ben hukukçu bir kardeşinizim. Kanunları, hukuku biliyoruz. Adalar’ın hakkını biz arayacağız."

Orman alanı içinde inşa edilen evlerin tahliye edilmesi konusunu gündeme getiren AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Özlem Öztekin Vural, "Alanlar hazine adına tescil edildi ve arazi değişikliği oldu. Halk gecekonducu muamelesi görüyor. Evlerini terk etmeleri isteniyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Biz halkımızın yanındayız. Amacımız onların huzur içinde yaşamasını sağlamak" diye konuştu.

Adalar'da sağlık sorunu yaşayan yaşlı sayısının arttığını söyleyen Vural, halkın yeterince sağlık hizmetinden yararlanamadığını kaydetti. Vural, "Sağlık Bakanlığı nüfusun 50 binin altındaki yerlerde hastane inşa edemiyor. Biz Belediye olarak inisiyatif alacağız. Bir bina oluşturup, içine ekip kuracağız. 'Panik Butonu' adını verdiğimiz bir sistem olacak. Böylece hasta olan yaşlılarımız yanında taşıdıkları düğmeye bastıkları anda sağlık ekibi hızlı tekneyle gelerek müdahale edecek. Yeni projemizde 7/24 vardiyalı doktor olacak" açıklamasında bulundu.


Geri Dön