20 / 04 / 2024

Kınaş İnşaat yurtdışında konut yapacak!

Kınaş İnşaat yurtdışında konut yapacak!

Kınaş İnşaat, İstanbul pazarına giriyor. Kınaş İnşaat Satış Pazarlama Koordinatörü Muzaffer Kahraman, "Uluslararası bir marka olma yolunda ilerleyen Kınaş İnşaat önce İstanbul sonra yurtdışında konut üretmeye başlayacak" diyor



26 yıldır Kayseri'de konut üreten Kınaş İnşaat, İstanbul pazarına giriyor. Kınaş İnşaat Satış Pazarlama Koordinatörü Muzaffer Kahraman, "Uluslararası bir marka olma yolunda ilerleyen Kınaş İnşaat önce İstanbul sonra yurtdışında konut üretmeye başlayacak" diyor.

Türkiye'de hızla büyüyen inşaat sektörüne yeni şirketler katılırken Anadolu'da uzun yıllardır faaliyet gösteren şirketler de gözünü İstanbul pazarına dikti. İnşaat sektöründe 26 yılı geride bırakan Kınaş İnşaaat, Kayseri'de edindiği tecrübeyi İstanbul'da kullanacak. MetroPort AVM'de satış ofisini kuran şirket aynı anda hem Avrupa hem de Asya kıtasında inşaata başlayacak. İstanbul'da yaşayan Kayserililerin talepleriyle yüreklendiklerini aktaran Satış Pazarlama Koordinatörü Muzaffer Kahraman, İstanbul'un stratejik birkaç noktası için arsa görüşmeleri yaptıklarını söylüyor. İstanbul'daki Kayserililere yönelik site kuracaklarını ifade eden Muzaffer Kahraman, halen devam eden projelerinin en küçüğünün 50, en büyüğünün 400 konuttan oluştuğunu anlatıyor. Kahraman, internet üzerinden yaptıkları araştırmaya göre müşterilerinin konut yapılmasını istediği yerlerin başında İstanbul'un geldiğini ve önümüzdeki 2-3 ay içinde İstanbul'da şantiye kuracaklarını aktarıyor ve ekliyor: "İstanbul ile birlikte yurtdışında da yatırımlarımız başlayacak. Libya'da araştırma yapıyorduk ancak yaşanan sıkıntılar nedeniyle o projeyi askıya almak zorunda kaldık. Irak ve Rusya'da kısa süre içerisinde şantiyelerimiz faaliyete geçecek." Kınaş inşaat Satış Pazarlama Koordinatörü Muzaffer Kahraman sorularımızı yanıtladı:

Kayseri pazarındaki konumu nedir

Kınaş İnşaat 1985 yılından beri konut üretiyor. Konutun dışında başka bir ilgi alanı olmamış. AVM, yol, köprü yapmamış. Devletle de iş yapmamış bir şirket. Tamamen konut üretimi üzerine ihtisas yapmış, böyle de devam ediyor. Şirket bünyesinde ayrıca Gevher Nesibe Sağlık Hizmetleri isimli bir şirketimiz daha var. Bu şirket devlet hastanesi içerisinde kanser hastalarına radyoterapi yapıyor. Radyoterapi merkezi de bizim uğraştığımız ufak kollardan bir tanesi. Yine bünyemizde Aso Mimarlık adında bir limited şirketimiz yer alıyor. Bu şirketle de çevremizdeki müteahhit şirketlere proje bazında yardımcı oluyoruz. 26 yıllık bir geçmişimiz var. İlk günden beri Kayseri'de Kınaş'ın insanlar üzerinde güçlü bir güven olgusu var. Eskiden inşaatı bitirip yat-sat yolunda ilerliyorduk. Artık önce satıyor sonra yapıyoruz. Proje arsa aşamasındayken tüm daireler satılmış oluyor. Plan sonrasında çıkıyoruz, bir tanıtım yapıyoruz.

Yerel bir marka olmasına karşın şirketinizin ulusal medyada tanıtımlarını görüyoruz. Bu çalışmanın özel bir nedeni var mı
Kurumsal bir markada olması gereken ne varsa onun adına çalışmalarımıza son bir buçuk yıldır hız verdik. Bunun altyapısı geçmişte vardı ama şimdilerde bunu daha yoğun bir şekilde vurguluyoruz. Bunun da dönüşlerini almaya başladık. Bütün bu çalışmalar bize satış olarak geri dönmeye başladı. Yaptığımız kurumsal çalışmalar Kayseri'de halkın dikkatini çekti, İstanbul'da yaşayan Kayserililerden dö-nüşler aldık. Müşterilerimiz Kayseri dışında konut üretmememiz nedeniyle bizi eleştiriyor. Ulusal medya mecrasında yer almamızın nedenini soran müşterilerimize kısa bir süre sonra bu sorunun cevabını alacaksınız diyoruz. 0 reklamların havaya gitmediğini, yatırımın İs¬tanbul ayağının başlayacağını o dönemlerde yavaş yavaş sessiz de olsa söylemeye başladık. Bugün geldiğimiz aşamada artık ulusal bir marka olma yolundayız.

İstanbul'da yapacağınız konutlar için çalışmalara başladınız mı
En kısa zamanda istanbul'da inşaatlarımıza başlayacağız. Bunun ilk adımını attık. İstanbul ofisimizi Bahçelievler'de Metroport AVM'de açtık. Bununla birlikte şu an arsa görüşmelerimiz de devam ediyor. İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasında aynı anda başlayabiliriz. Orada yapacağımız bu çalışmayla ulusal marka çalışmalarımızın ilk ayağını başlatmış olacağız. Yine bizim 2011'le ilgili hedeflerimiz arasında ulusal bir marka olmak var. Ama daha sonraki aşamada uluslararası bir marka olacağız. Bununla ilgili çalışmalarımızı ise yaklaşık bir yıldır devam ettiriyoruz.

Yurtdışında da inşaat yapıyor musunuz Hedefleriniz içerisinde yabancı pazarlara da girmek var mı

2010 için çok yüksek hedefler koymuştuk kendimize. Sektördeki iniş çıkışlar ve kriz sonrası yapılan işlere baktığımızda bu yüksek hedeflere ulaştığımızı, hatta hedeflerin üstüne çıktığımızı görüyoruz. 2011'le ilgili hedeflerimizi belirlemede bu bizi cesaretlendirdi. 2011'de de çok yüksek hedefler açıkladık. Şubat ayı sonuçlarına baktığımızda hedeflerimizin önünde ilerliyoruz. Libya ile ilgileniyorduk ama son yaşanan olaylar şansımız mı şanssızlığımız mı diye düşündüğümüzde biz şans olarak görüyoruz. Bir arkadaşımız gerekli ön araştırmayı yapmak ve girişimlerde bulunmak için oradaydı. Sonra yine Irak ve Rusya'yla ciddi bir şekilde ilgileniyoruz. Yılın son çeyreğinde de yurtdışı çalışmalarımızı başlatacağız. Libya'daki sıkıntılardan dolayı yurtdışı planlarımız Irak üzerine yoğunlaştı. Rusya, Irak, Özbekistan, Türkmenistan ile ilgileniyoruz. Söz konusu ülkelerdeki talepler doğrultusunda arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor.

Kayseri'de konut üretmek ile İstanbul'da konut üretmek arasındaki, fark mı İstanbul pazarındaki yoğun rekabete karşı nasıl bir strateji izleyeceksiniz

Şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bizim Kayseri pazarından vazgeçmek gibi bir lüksümüz yok. Burada çok iyi bir konuma sahibiz. Bunu katlayarak devam ettireceğiz. Çünkü bu pazara sırtımızı dönmemiz mümkün değil. 26 yıllık bir emek var. Hala gelen talepler var. Şu an o taleplere de cevap veriyor olmamız lazım. İstanbul ayağı, kurumsal yapının içerisinde başka bir yerde. Buradaki işlerimize ayrı önem veriyoruz. İstanbul'daki fizibiliteyi yaptığımızda şunu gördük. Burada konut üretmekle orada konut üretmek arasında çok bir fark yok. İşçilik maliyetleri, arsa payları, arsa maliyetleri... Aksine İstanbul'da kar marjları daha yüksek. Buradaki ürettiğiniz ürünle aynı kalitede konutu İstanbul'da pazarladığınız zaman kar oranları inanılmaz derecede yükseliyor. Halbuki üretim maliyetleri Kayseri'yle aynı.
Capital Kayseri


Geri Dön