29 / 03 / 2024

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde ikinci hile tartışması!

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde ikinci hile tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın Tuzla Aydınlık Evler projesi kura çekiminde dün hile tartışmalarını gündeme getiren görüntülerden sonra yeni bir görüntü daha ortaya çıktı. Hile konusu tekrar gündeme geldi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın Tuzla Aydınlık Evler projesi kura çekiminde dün hile tartışmalarını gündeme getiren görüntülerden sonra yeni bir görüntü daha ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Zeytinburnu'ndaki KİPTAŞ Genel Müdürlük binasında dün noter huzurunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katılım gösterdiği çekilişte, 321 konut ve 22 bağımsız birimin hak sahipleri belli oldu.

Canlı yayınlanan ve 3 oda 1 salon konuların 121. yedek talihlisinin belirlendiği kurada bir görevlinin çektiği topu torbaya atıp yeniden farklı bir top çekmesiyle ilgili görüntüler sosyal medyada hile yapıldığı tartışmalarını gündeme getirdi.

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde ikinci hile tartışması!

Çekilişe ilişkin dün ortaya çıkan başka bir görüntüde ise yine benzer bir olay yaşandı. Öncelikli grup şeklinde belirlenen "sağlık çalışanı" kategorisinde 2+1 kapalı mutfak evlerin çekilişi esnasında ikinci sırada yer alan görevli hostesin çektiği topa bakıp geri atması ekranlarda görüldü.

Olayla ilgili görüntülerin sosyal medyada paylaşılması tepkilere neden olurken noterlik ve KİPTAŞ'tan herhangi bir açıklama gelmedi.

Bakırköy 23. Noteri Başkatibi Nurettin Aytekin, dün çekilişte görevli hostesi değiştirerek yaşanan olayın bilerek yapılmadığına dikkat çekmişti.

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde 'hile' tartışması!


Geri Dön