25 / 04 / 2024

KİPTAŞ 'Fortune 500 Türkiye' listesinde 305. sırada!

KİPTAŞ 'Fortune 500 Türkiye' listesinde 305. sırada!

İBB, "Fortune 500 Türkiye" listesi altı iştirak şirketi ile yer aldı. 2019 yılı net satış rakamlarına göre yapılan değerlendirmede İBB şirketlerinden KİPTAŞ 305. sırada yer aldı. 



Şirketlerin belli kriterler çerçevesinde performanslarını ölçme ve rekabetteki yerlerini görme imkanı sunan "Fortune 500 Türkiye" listesi açıklandı.

Sözcü'de yer alan habere göre; İBB, altı iştirak şirketi ile listeye yerleşti. 2019 net satış rakamlarına göre yapılan değerlendirmede İBB şirketlerinden KİPTAŞ 305. sırada yer aldı. 

Listede yer alan İBB'nin iştirak şirketleri; İgdaş, Metro İstanbul, İstaç, Kiptaş, İstgüven ve İstanbul Ulaşım oldu. Şirketlerin başarısına ilişkin konuşan İstanbul Yatırım Ajansı (İYA) CEO’su Nihat Narin, "Bugün, bir değişim rüzgârı esiyor. İstanbul’da kuvvetle esen değişim ve gelişim rüzgarına yatırım yapanlar kazanacak" dedi. 

Faiz ve vergi öncesi kârı en çok artıran şirketler arasında ise  Kiptaş  5. sırada oldu. 

KİPTAŞ

İstanbul'un çeşitli bölgelerinde yaşanabilir ve güvenilir konutlar inşa eden KİPTAŞ, geçen yıl bulunduğu 322. sıradan 305. sıraya çıktı. Ayrıca 1 Milyar 38,2 milyon liralık net satışları üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda öz kaynak sıralamasında 104., inşaat sektöründe ise 15. sırada yer alıyor. 

Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri belli oldu!


Geri Dön