24 / 04 / 2024

Kiptaş Hadımköy Konutları 3. Etap için kura çekilişi ne zaman?

Kiptaş Hadımköy Konutları 3. Etap için kura çekilişi ne zaman?

Hadımköy Kiptaş 3. Etap Evleri için başvuruda bulunan 70 binden fazla kişi, kuraların çekileceği tarihi bekliyor... Peki KİPTAŞ Hadımköy 3. Etap Konutları için kuralar ne zaman çekilecek? Sonra neler olacak? İşte cevaplar...



Kiptaş Hadımköy Konutları 3. Etap için kura çekilişi ne zaman?



Kiptaş Hadımköy Konutları 3. Etap Konut kampanyasında ön müracaatlar 16 Mart - 4 Nisan 2014 tarihleri arasında tamamlandı.


Kiptaş Hadımköy 3. Etap Konutları için heyecanlı bekleyiş başladı. Tamamı 84 metrekare 2+1 konut tipinde 1.472 dairenin bulunduğu Hadımköy 3. Etap Konutları için 1.000 TL ön müracaat bedelini ödeyen 70 binden fazla İstanbullu, kura çekilişi tarihini iple çekiyor. İşte o tarih ve sonraki süreç...



Kiptaş Hadımköy Konutları 3. Etap için kura çekilişi ne zaman?



Hadımköy Konutları 3. Etap Konut Kampanya Şartları'na göre hak sahipleri, 16 Nisan 2014 Çarşamba günü yapılacak kura çekilişi ile belirlenecek. Kura sonunda hak kazanamayanların ödedikleri ön kayıt bedelleri 25 Nisan 2014 tarihinden itibaren müracaat formunda müracaat eden adına yazılı olan İBAN hesabına faizsiz olarak iade edilecek.



Kura çekilişiyle hak sahibi olanlar ne yapacak?


Noter huzurunda yapılacak kura çekilişi sonunda hak sahibi olanlar, 18 Nisan 2014 - 05 Mayıs 2014 tarihleri arasında mesai bitimine kadar peşinatlarını KİPTAŞ'ın ilgili banka hesabına yatırıp, KİPTAŞ ile Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalamaları gerekiyor. Hak sahipleri, Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalamadan önce peşinat ve sözleşme damga vergisi olarak 901 TL 07 Krş yatıracaklar. Bu tarihe kadar Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalamayanların kayıtları iptal edilecek ve ödedikleri bedeller faizsiz olarak KİPTAŞ'ın belirleyeceği takvime göre iade edilecek.



Kiptaş Hadımköy Konutları 3. Etap için kura çekilişi ne zaman?



Hak sahibi başka ne ödeyecek?


Konutların inşaasının tamamlanma safhasında hak sahibine kura sonucu isabet edecek konutlar giriş katlar da dahil kendi aralarında olmak üzere noter huzurunda yapılacak kura çekilişi ile belirlenecek. Konutlara ayrıca (+ veya -) şerefiye (kat, yön, manzara, m2 farkı vb. kriterler toplamı) bedeli tahakkuk ettirilecekler. 2+1 daireler (82 metrekare 144 adet + 84 metrekare 1.328 adet toplam= 1.742 adet) 84 metrekare baz alınarak fiyatlandırıldı.



Bir kişi kaç konut için müracaat edebilir? 


Kiptaş Hadımköy 3. Etap Konutları için kişi adına en fazla bir (1) müracaat yapılacak. Kişi kendi adına başvuruyorsa kimliğiyle, vekil sıfatıyla başvuruyorsa noterden alınmış içerisinde KİPTAŞ ibaresi geçen özel vekaletname ile müracaat edebilecek. 



Kiptaş Hadımköy Konutları 3. Etap için kura çekilişi ne zaman?


Konutların bedeli nasıl ödenecek? 


Konutların ödeme şekli peşin veya banka kredili olacak. KİPTAŞ'a peşin ödemelerde ve banka kredili ödemelerde ayrıca iskonto yapılmayacak. Banka kredisi kullanacakların bankanın aradığı kredi şartlarına uygun olması gerekiyor... Banka tarafından kredi kullandırılmaması halinde KİPTAŞ sorumlu olmayacak.



Hadımköy 3. Etap Konutları devredilebilecek mi? 


Kiptaş nezdinde 3. kişilere konut devri, Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanmasından itibaren 6 ay sonra mümkün olabilecek.



KİPTAŞ Hadımköy 3. Etap ne zaman teslim? 


Konutların teslim süresi 24 ay... Ancak KİPTAŞ, bu süreyi resen 6 ay daha uzatma hak ve yetkisine sahip. 



Kampanya bitmeden ön müracaat bedelini geri almak mümkün mü?


Kampanya bitiminden önce ön müracaat bedelini iade almak isteyenler, 04 Nisan 2014 tarihi mesai bitimine kadar KİPTAŞ'a yazacağı dilekçe ile 09 Nisan 2014 tarihinden itibaren faizsiz olarak iade alacaklar.



Kiptaş 3. Etap Hadımköy Konutları ödeme planı nedir? 


Daire bedeli 90 bin TL olan konutlar için 1.000 TL ön müracaat bedeli ödendi. Sözleşmeden önce ödenecek peşinat tutarı, 8 bin 600 TL... KİPTAŞ Hadımköy 3. Etap Konutları için 72 bin TL banka kredisi kullanılabiliyor. Konutlar için Nisan 2016'da ödenecek ilave peşinat tutarı, 14 bin 400 TL... 



KİPTAŞ iletişim bilgileri!


Kiptaş Merkez Ofis adres: Seyitnizam mah. Gümüşsuyu Davutpaşa cad. no:17/1 34015 Zeytinburnu/İstanbul

Tel : 0212 428 88 00

Web : www.kiptas.com.tr


Geri Dön