20 / 04 / 2024

KİPTAŞ Silivri 4. Etap daire planları!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap daire planları!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap daire planları haberimizde yer alıyor. İşte KİPTAŞ Silivri 4. Etap daire planları ve KİPTAŞ Silivri 4. Etap ödeme detayları...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, KİPTAŞ Silivri 3. Etap Kura Çekiliş Töreni’nde, müjdesini verdiği KİPTAŞ Silivri 4. Etap konutları için başvuru dönemi 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle başladı.

Türkiye’deki asgari ücret sınırını dikkate alarak, en asgari seviyede gelire sahip olan vatandaşların da konut sahibi olabileceği KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesi yeni nesil belediyeciliğin örnek projeleri arasında yer alacak.

Son başvuru tarihinin 21 Haziran 2020 olarak belirlendiği KİPTAŞ Silivri 4. Etap daire planları haberimizde yer alıyor. KİPTAŞ Silivri 4. Etap daire planları hakkında bilgi vermeden önce proje detaylarına değinelim.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde yer alan konutlar için 120 ay vade sağlanıyor. 7 katlı 32 blok şeklinde yükselen projedeki 2+1 daireler 86 metrekare ve 92 metrekare, 3+1 daireler 111 metrekare alana sahip.

Başvuru döneminin 21 Haziran 2020 tarihinde sona ereceği  KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesi için 120 ay vade  sağlanıyor. Sabit taksit imkanı sunulan KİPTAŞ Silivri 4. Etap konutları 7 katlı 32 blok şeklinde yükseliyor.

1176 adet 2 oda 1 salon, 220 adet 3 oda 1 salon dairenin yer aldığı KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde toplam 1396 adet konut bulunuyor.

474 adet 2 oda 1 salon açık mutfak, 702 adet 2 oda 1 salon kapalı mutfak, 220 adet 3 oda 1 salon kapalı mutfak konutun yer aldığı KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde konutların yanı sıra cadde dükkanları da bulunacak.

Yüzde 40'lık yeşil alanıyla dikkat çeken KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde en düşük konut bedeli 228 bin TL olarak belirlendi. 

46 bin TL peşinat ve 2 bin 200 TL taksitle konut alınabilen KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin başvuru şartları şu şekilde;

-Başvuru sahibinin T.C. vatandaşı ve reşit olması, kendisi veya eşine ait tapuda kayıtlı, kat irtifaklı ya da kat mülkiyetli bağımsız bölümün olmaması (tarla, bağ, bahçe, işyeri ile başvuru sahibi ve eşinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç) şartı ile başvuru yapılabilir. Ayrıca hak sahibi olacak kişinin veya eşinin daha önce KİPTAŞ’tan konut satın almamış olması gerekmektedir. 

-18 yaşını tamamlamış bireylerin, aileleriyle birlikte yaşaması durumunda kendi adına tapuda kayıtlı kat irtifaklı, kat mülkiyetli bağımsız bölümün olmaması (tarla, bağ, bahçe, işyeri ile hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç) şartı ile başvuru yapabilecektir.

-Başvuru sahibininmüracaat tarihi itibariyle İstanbul il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olması gerekmektedir.

-Hak sahipliği kurası sonucunda aynı yerde ikamet eden bir ailede birden fazla kişiye hak sahipliği çıkması halinde aile fertlerinden sadece bir kişi ile Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanacaktır. Bu durumda hangi aile ferdinin hak sahibi olacağı kişilerin uzlaşmasına bırakılacak olup uzlaşma sağlanmaması halinde aile bireyleri arasında kura çekilecektir.

-Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler için 2+1 kapalı mutfaktan oluşan 50 konut ayrılmış olup, bunlar için başvurular ayrı kabul edilecektir. Başvuruların konut sayısından daha fazla olması halinde asil hak sahipliği ve her konut için uygun miktarda yedek üye hak sahipliği de noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

-En az %40 engelli vatandaşlar için 2+1 kapalı mutfaktan oluşan 50 konut ayrılmış olup, bunlar için başvurular ayrı kabul edilecektir. Başvuruların konut sayısından daha fazla olması halinde asil hak sahipliği ve her konut için uygun miktarda yedek üye hak sahipliği de noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

-Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında sigortalı olarak çalıştığını belgeleyen tüm sağlık personeli için (temizlik görevlisi, memur, ambulans şoförü, hasta bakıcı, hemşire, doktor vb.) 2+1 kapalı mutfaktan oluşan 50 konut ayrılmış olup, bunlar için başvurular ayrı kabul edilecektir. Başvuruların konut sayısından daha fazla olması halinde asil hak sahipliği ve her konut için uygun miktarda yedek üye hak sahipliği de noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

Online olarak da başvuru yapılabilen KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde projeye başvuru yapanların konut adedinden fazla olması durumunda kura çekilişi yapılacak.

Şehit ailelerine ve sağlık çalışanlarına özel kontejyan ayrılan KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde spor alanları, çocuk oyun alanları, basketbol sahası, kreş, gölet, dinlenme alanları, çocuk parkı bulunuyor.


KİPTAŞ Silivri 4. Etap örnek ödeme planı şu şekilde:

KİPTAŞ Silivri 4. Etap daire planları!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap daire planları şu şekilde

KİPTAŞ Silivri 4. Etap daire planları!

 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap 25 soruda tüm detaylarıyla!

 

https://silivri4.kiptas.istanbul/


Geri Dön