18 / 04 / 2024

KİPTAŞ Silivri 4. Etap kuraları çekildi!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap kuraları çekildi!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Sosyal Konutları’nın kura çekilişi gerçekleştirildi. Silivri KİPTAŞ 4. Etap Sosyal Konutları’nda, hak sahibini belirleme kura çekilişinin sonuncusu dün gerçekleştirildi. 



KİPTAŞ Silivri 4. Etap Sosyal Konutları’nın kura çekilişi yapıldı. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişlerinde toplam daire sayısının 30 katı başvurunun yapıldığı Silivri  Kiptaş  4. etap kura sonuçları açıklandı. 

Ön başvuru sürecinin 1 Haziran'da başladığı Kiptaş Silivri 4. Etap'ta 474 adet 2+1 açık mutfak, 702 adet 2+1 kapalı mutfak, 220 adet 3+1 kapalı mutfak daireye yer verildi. 

Kiptaş Silivri 4. Etap projesinde toplam 1.396 daire bulunuyor. Başvuru döneminin 21 Haziran tarihinde sona erdiği projeye, daire sayısının yaklaşık 30 katı bir başvuru yapıldı. Proje, İstanbullulardan yoğun talep gördü. 

Peşinat bedelinin 46 bin TL, aylık taksit bedeli  ise 2 bin 200 TL olarak belirlendiği projede, en düşük konut bedeli 228 bin TL vade süresi ise 120 ay. 

Asgari ücretli vatandaşlar dikkate alınarak hayata geçirilen Kiptaş Silivri 4. Etap projesi, 7 katlı 32 blok halinde inşa edilecek.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Sosyal Konutlarının temel atma töreni, 13 Haziran’da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilmişti. 

Modern mimari ve çevre standardıyla inşa edilen projede 26 Haziran'daki ilk kuralar ayrıcalıklı grup olarak kabul edilen şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler, en az yüzde 40 oranında engelli vatandaşlar ile Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında sigortalı olarak çalıştığını belgeleyen sağlık personeli için çekildi.  

27 Haziran'da ise 552 adet 2 oda 1 salon kapalı mutfaktan oluşan konutların hak sahipleri belirlendi. 

28 Haziran'da ise 74 adet 2+1 açık mutfaktan oluşan daireler  ve 220 adet 3+1 kapalı mutfaktan oluşan konutlar için kuralar çekildi. 2+1 açık mutfaktan oluşan konut tipleri için 474 asil hak sahibi ile 1.422 yedek üye, 3+1 kapalı mutfaktan oluşan konutlar içinse 220 asil hak sahibi ile 660 yedek üye belirlendi. 

KİPTAŞ KURASINDA İSMİ ÇIKANLAR AYNI SAATTE İNTERNETTEN SATIŞA ÇIKARDI!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Sosyal Konutları kuraları çekilirken aynı zamanda internette hak sahiplerinin daireleri satışa sunduğu belirlendi. Projeye başvurup yedek olarak çıkan vatandaşlar da duruma tepki gösterince KİPTAŞ'tan açıklama geldi.  

KİPTAŞ sosyal medya hesaplarından hak sahiplerine şu uyarıda bulundu:

"Silivri 4. Etap Konutları ön başvuru sözleşmesine göre; satış vaadi sözleşmeleri tamamlanmadan devir izni verilmemekte ve devralacak kişilerin 3 yıl için aynı başvuru şartlarını taşıması kriteri bulunmaktadır."

Sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan kura sonuçları https://silivri4.kiptas.istanbul/kura-sorgulama adresinden de kontrol edilebiliyor. 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap 25 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön