26 / 04 / 2024

KİPTAşž'tan kaçak Finanskent'e yeni formül geliyor!

KİPTAşž'tan kaçak Finanskent'e yeni formül geliyor!

 Mahkeme kararıyla kaçak duruma düşen Finanskent'i kurtarmak için formül arayışı sürüyor. KİPTAşž Genel Müdürü İsmet Yıldırım 'Plan tadilatı yapıp sorunu çözeceğiz' dedi...



AKşžAM'ın 'Borsa uçtu yargı tuttu' manşeti ile gündeme getirdiği borsacı ve aracı kurum çalışanlarının oluşturduğu Finanskent Konut Yapı Kooperatifi'nin inşaat ruhsatları ve planlarının mahkeme tarafından iptal edilmesi haberinin üzerine, 600 konutluk dev proje kaçak durumuna düşmüştü. Hak sahipleri 'şimdi ne olacak' diye paniğe kapılınca, sorunu çözmek için yeni formül arayışları gündeme geldi. Yüklenici firma KİPTAşž sorunu çözmek için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne plan tadilatı başvurusunda bulundu. KİPTAşž'ın, bitme aşamasına gelen konutlarla ilgili başvurusunda, 'arazinin konut ve ticaret alanı olarak planlanması istenirken arazide yapılacak imalatlar ticaret, konut, imalata yönelik günlük ve haftalık ihtiyaçlara cevap verebilecek çarşı, dükkan, büro, sosyal kültürel tesis, kafeterya, lokal, spor tesisi, alışveriş merkezi, büfe, gibi birimler Eyüp Belediyesi'nce onanacak avan projeye göre yapılabilir' denildi.KİPTAşž'ın teklifini değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü, bazı taleplerin imar yasasına aykırı olduğunu ve mahkeme kararının dikkate alınmadığını belirtti. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ise 'İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nin kararları dikkate alınarak teklif planın yeniden değerlendirilmesi için iadesi komisyonumuzca uygun görülmüştür' dedi. Böylece Meclis oybirliğiyle, plan Planlama Müdürlüğü'ne iade edildi.

PLAN TADİLATI YAPILACAK
KİPTAşž Genel Müdürü İsmet Yıldırım: Biz inşaat yapacağımız arsayla ilgili plan çalışması yaparken yan tarafta bulunan bir vatandaşın arsasını bu plana dahil etmedik. Bunun üzerine vatandaş mahkemeye başvurmuş. Biz önceki plana uygun ruhsatla inşaatları yaptık. Neticede inşaatlar yapılmış. Mahkeme durdurdu. Yeniden plan tadilatı yapacağız ve sorunu çözeceğiz.
İhlas


Geri Dön