20 / 05 / 2024

Kira fiyatlarının artış hızı düşmeye devam ediyor! 

Kira fiyatlarının artış hızı düşmeye devam ediyor! 

Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki senelik artış oranı Eylül’de yüzde 166,4’e düşerken, ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatı 57,8 Türk Lirası oldu. 



Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından sahibinden.com’un ilan verileri üzerinden hazırlanan “sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü” Ekim raporu yayınlandı. Eylül ayı verileriyle hazırlanan rapora göre Türkiye genelinde kira fiyatlarındaki senelik artış oranı, önceki üç ayda olduğu gibi Eylül’de de düşerek yüzde 166,4 olarak belirlendi.  Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatı 57,8 Türk Lirası oldu. Yıllık kira artış oranı İstanbul’da yüzde 153,5, Ankara’da yüzde 159,6, İzmir’de ise yüzde 161,8 olarak açıklandı. Ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatları İstanbul’da 84,5 Türk Lirası, Ankara’da 42,3 Türk Lirası, İzmir’de ise 60 Türk Lirası oldu. 

Rus ve Ukraynalılar akın etti! Antalya'da kiralar 130 bine çıktı!

Kiralık konut talebi Ağustos ayına kıyasla yüzde 16,7 azaldı. Bunun yanında, kiralık konut talebinin geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 17,2 düşük olduğu açıklandı. Kiralık konut piyasasında bir canlılık göstergesi olarak kullanılan kiralanan konut sayısının kiralık ilan sayısına oranı ülke genelinde ve üç büyük ilde azaldı. Kiralık ilanların ne kadar süre yayında kaldığını ölçen kapatılan kiralık ilan yaşı ülke genelinde, İstanbul’da ve Ankara’da az da olsa artarken İzmir’de azaldı. 

 Kira fiyatlarındaki senelik artış oranı düşmeye devam ediyor 

Türkiye genelinde kira fiyatları geçen senenin aynı ayına kıyasla artmaya devam etse de kira fiyatlarındaki senelik artış oranı önceki üç ayda olduğu gibi Eylül’de de düştü. Ağustos’ta yüzde 167,7 olan senelik kira fiyatlarının senelik artış oranı Eylül’de yüzde 166,4’e düştü. Kira fiyatındaki senelik artış oranı azalsa da geçen senenin aynı döneminde 21,7 Türk Lirası olan Türkiye geneli güncel ortalama metrekare kira fiyatı 57,8 Türk Lirası oldu. 


Geri Dön