16 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi son ödeme günü değişti mi?

Kira gelir vergisi son ödeme günü değişti mi?

1 Mart itibariyle başlayan kira gelir vergisi beyanname verme süresi, Maliye Bakanlığı tarafından açıklamaya göre uzatıldı. Peki, kira gelir vergisi son ödeme günü değişti mi?



Kira gelir vergisi son ödeme günü değişti mi?

İşyeri ve konut kiralamalarından gelir elde eden mal sahipleri gelir vergisine tabi tutuluyor. 2013 yılı içerisinde elde edilen gelirler için bu sene vergi ödeniyor.


Bu sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için ise gelir vergisi önümüzdeki sene ödenecek. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde beyanname süresi 1 Mart'ta başlamıştı.


25 Mart'a kadar devam eden ve bugün mesai bitiminde bitmesi beklenen kira gelir vergisi beyannamesi için süre Maliye Bakanlığı tarafından 28 Mart'a kadar uzatıldı.


Bakanlığın yaptığı açıklama doğrultusunda hala beyanname vermemiş vergi mükelleflerinin, beyanname vermeleri için 3 günleri daha bulunuyor.


Peki, kira gelir vergisi son ödeme günü değişti mi?

kira gelir vergisi son günü ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre ödeme günü ile ilgili herhangi bir uzatma söz konusu değil.


Vergi mükelleflerinin en geç 28 Mart'a kadar beyan vermeleri ve 31 Mart'a kadar ise vergi borcunu ödemiş olmaları gerekiyor. Verginin ikinci taksiti Temmuz ayında ödenecek.



GMSİ rehberi 2014!


Geri Dön