28 / 03 / 2024

Kira sertifikası ihracına yoğun talep!

Kira sertifikası ihracına yoğun talep!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uluslararası sermaye piyasalarında 3 yıl vadeli gerçekleştirilen kira sertifikası ihracı tutarı 2 milyar dolara ulaştı.



Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uluslararası sermaye piyasalarında 3 yıl vadeli olarak gerçekleştirilen kira sertifikası ihracının tutarı 2 milyar dolar olarak açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 13 Şubat'ta uluslararası sermaye piyasalarında kira sertifikası ihraç edildiği belirtildi. 

Üç yıl vadeli (21 Şubat 2022) ihracın tutarı 2 milyar dolar ve kira oranı yüzde 5,8 oldu. Söz konusu ihraç tutarı 21 Şubat olarak kaydedilecek.

İhraca toplamda 200'den fazla yatırımcı, ihraç tutarının yaklaşık 3 katı talep gösterdi. Kira sertifikasının yüzde 47'si Orta Doğu, yüzde 30'u Birleşik Krallık, yüzde 9'u diğer Avrupa ülkeleri, yüzde 8'i ABD, yüzde 1'i Türkiye ve yüzde 5'i Asya ve diğer ülkelerdeki yatırımcılara satıldı.

Bu tahvil ihracıyla birlikte 2019 yılında uluslararası sermaye piyasalarından toplam 5,4 milyar dolar tutarında finansman sağlandı.

Hazine 1,5 milyar TL kira sertifikası ihraç etti!


Geri Dön