18 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Ev sahibi ya da kiracı, kira süresi dolmadan haklı gerekçelerin olması durumunda sözleşmeyi karşılıklı olarak fesh edebiliyor. Peki, kira sözleşmesinin karşılıklı feshi nasıl olur? İşte, kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!



Kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Ev ya da iş yerinin mal sahibi dışında başka bir kişi tarafından belirli süre için bedeli karşılığında kullanılmasına kira sözleşmesi deniyor. 


Kira sözleşmesi tapuya şerh ettirilebildiği gibi genel uygulama tapuya haber vermeksizin adi kira sözleşmesi yapılması yönündedir. 


Adi kira sözleşmesinin ise genel hukuk kurallarına uyulması dışında standart bir modeli bulunmuyor. Ancak genelde kırtasiyelerde matbu bir evrak bulunuyor ve bu evrak genelde herkes tarafından tercih ediliyor.


Basit bir sözleşme gibi görünen kira sözleşmesi, detaylandırılmadığı takdir de her iki tarafın da mağduriyetine yol açabiliyor.  Hatta yaşanacak sorunların çözümü için hukuki yollara bile başvurulabiliyor. 


Söz konusu kira sözleşmesi, tarafların karşılıklı anlaşması halinde feshedilebildiği gibi, bazı haklı nedenlerin meydana gelmesi halinde de feshedilebiliyor.  Tarafların karşılıklı anlaşarak imzalamaları gereken kira sözleşmesi fesih dilekçesi aşağıda yer alıyor;


Kira sözleşmesi karşılıklı feshi!


Biz fesih edenler; bir kira sözleşmesi yapmıştık. İşbu kira sözleşmesinin geriye kalan süresi .... olup, bu süreye ait kira bedeli ise .... TL dir. Gördüğümüz lüzum üzerine işbu kira sözleşmesini fesh ediyoruz. 


Birbirimizden herhangi bir hak ve alacağımızın kalmadığını, birbirimizi karşılıklı olarak ibra ettiğimizi, adı geçen sözleşmeyi karşılıklı olarak feshettiğimizi beyan ve kabul ederiz.

             

FESHEDENLER

   

KİRAYA VEREN                 


KİRACI    




Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Kira depozitosu hangi durumlarda geri alınamaz?



Geri Dön