25 / 04 / 2024

Kiracılar dikkat! Bu yöntemle dolandırılabilirsiniz

Kiracılar dikkat! Bu yöntemle dolandırılabilirsiniz

İzmir'de son günlerde konut satış ve kiralamalarında yaşanan dolandırıcılık olaylarının ardından İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, dikkatli olunması konusunda uyardı.



İzmir’de son zamanlarda çoğu yabancı uyruklu öğrencilerden oluşan kişilerin, konut kiralaması hususunda dolandırıldığı gündem maddeleri arasında yer aldı. Birçok kişinin konut satış ve kiralama işlemlerinde mağdur olması sebebi ile İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, dolandırıcı kişilere karşı uyardı.

Akgün, “İzmir’de son günlerde kendisine ait olmayan gayrimenkulleri başka kişilere satmaya çalışan, basit sözleşmeler ile kapora toplayan ve ortadan kaybolan insanlar oldukça fazla. Kiralamayı yapan kişi herhangi bir emlak şirketinde görevli ise yetki belgesinin ve vergi levhasının kontrol edilmesi lazım. Sözleşmede noter tasdiki yok ise sözleşmenin hiçbir anlamı bulunmamakta. Vatandaş çekinmeden emlak firmasına,‘Yetki belgenizi görebilir miyim?’ diye sormalıdır” açıklamalarında bulundu.

‘METROPOLLERDE DAHA SIK KARŞILAŞIYORUZ’

Konut kiralamalarına yönelik şekilde talebin fazla olduğunu ifade eden Akgün, “Vatandaşlar, kiralık konut arıyorlar fakat bulamıyorlar. Bulduklarında ise adeta hücum etmekteler. Bundan istifade etmek isteyen fırsatçı kişiler var. Fırsatçılar da yeni üniversite kazanmış ve yerleşecek olan öğrenciler, mülteciler, kentsel dönüşüm sebebi ile yıkılıp yeniden inşa edilmiş binalardaki hak sahipleri gibi kişileri seçmekteler. Kiralık dairelerde fiyatları düşük gösterip vatandaşı mağdur ediyorlar. Kiralama yapan vatandaşın yetkili olup olmadığına dikkat etmek lazım. IBAN numarası kira yetkisi olan kişi ile örtüşüyor mu kontrol edilmeli. Çok fazla dolandırıcılık mevcut. Büyük metropollerde daha sık karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 Kiracılar dikkat! Bu yöntemle dolandırılabilirsiniz


Geri Dön