19 / 04 / 2024

Kiracılara kötü haber! Ev sahipleri, şimdi de yılbaşı zammı talep ediyor!

Kiracılara kötü haber! Ev sahipleri, şimdi de yılbaşı zammı talep ediyor!

2023 yılına girmeye sayılı günler kala bazı ev sahipleri kontrat döneminin bitmemesine rağmen maaşlara yapılacak zamları gerekçe göstererek yılbaşında da kiralara zam istiyor.



Yeni yıla girmeye sayılı günler kala bazı ev sahipleri kontrat döneminin bitmemesine rağmen maaşlara yapılacak zamları gerekçe göstererek yılbaşında da kiralara zam talep ediyor

TÜFE oranları açıklandı

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Kasım ayı değişim oranları açıklandığını söyleyerek, buna göre iş yerleri için yıllık kira artışının yüzde 70,36 ile rekor seviyeye ulaştığını kaydetti. Hakan Akdoğan ayrıca konutlar için ise 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 akşamına kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde yüzde 25 oranında net bir artış oranı söz konusu olduğunu dile getirerek, özellikle de home ofislerde iş yeri olarak kullanılıyor ise onlarda da kira artışı iş yeri artışına tabii olduğunu kaydetti.

Kiracılara kötü haber! Ev sahipleri, şimdi de yılbaşı zammı talep ediyor!

‘Yüzde 25 kuralına uyulmuyor’

Yaptığı açıklamada gayrimenkuldeki fiyat artışları sebebiyle birçok kentte ev sahipleri kiraları iki katına çıkardığını dile getiren Hakan Akdoğan, yüzde 25’lik zam sınırına uyanların sayısının çok az olduğunu dile getirdi. Yapılan artışlara rağmen yılbaşının yaklaşmasıyla ev sahiplerinden tekrardan zam talepleri gelmeye başladığını kaydeden Hakan Akdoğan, fakat zamların kontratın yenilendiği ayda yılda bir kez yapılacağını kaydederek, yılbaşında maaşlara gelecek zamlar, nedeniyle zam talep edilemeyeceğini kaydetti.


Geri Dön