29 / 03 / 2024

Kirada oturan emeklinin emlak vergisi!

 Kirada oturan emeklinin emlak vergisi!

Evini kiraya verip kirada oturan emekliler, indirimli vergi oranından yararlanabilirler...



Emekli maaşı dışmda başkaca bir geliri olmayan ve sahip olunan tek konutu kiraya verip başka bir evde kiracı olarak oturanların indirimli Emlak Vergisi oranı uygulamasından faydalanıp faydalanmayacağı merak edilen konular arasında.



TEBLİĞ NE DİYOR?

38 Seri No.lu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebli-ği'nin I/3-(a) bölümünde; "İndirimli vergi oranının uygulanması için meskende bizzat oturma şartı aranmamaktadır. Bu nedenle, sahip olduğu tek meskeni kiraya verip, kirada oturanlar da diğer şartları taşımaları kaydıyla indirimli vergi oranından faydalanabileceklerdir" ifadelerine yer verilmiştir.


Bu itibarla, 38 Seri No.lu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği'nin I/3-(a) bölümünde yer alan açık-lamalar çerçevesinde emekli maaşı dışında başkaca bir geliri olmayanın, sahip olduğu meskeni kiraya verip kendisi de kirada oturması durumunda diğer şartların da taşınması halinde indirimli vergi oranından yararlanılması mümkündür.


KİRA ÖDENMEZSE FARKLI

Ancak evini kiraya verip; eşine, oğluna ya da kızına ait evde kira ödemeden oturan emeklinin, Emlak Vergisi ödemesi gerekiyor.


Sözcü



Geri Dön