26 / 04 / 2024

Kiraların TL ile ödenmesi sektörü rahatlatacak!

Kiraların TL ile ödenmesi sektörü rahatlatacak!

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, döviz üzerinden kira alınması döneminin sona ermesini değerlendirdi. Tan, kiraların TL olarak ödenmesinin perakende sektörünü rahatlatacağını söyledi.



Müstakil Sanayici İş Adamları (MÜSİAD) Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, döviz üzerinden kira alınması döneminin sona ermesini olumlu karşıladıklarını söyledi. Tan, kiraların TL olarak ödenmesinin perakende sektörüne nefes aldıracağını belirtti.

Samsun Haber Gazetesi'nden Şükrü Berk Askar'ın haberine göre, dövizle gayrimenkul kiralanmasının, işletmelerin külfetini artırdığını vurgulayan Tan, sektör için en önemli karar alındığını belirtti.

Konu ile ilgili konuşan Tan, "İşletmeler yarınlarıyla ilgili endişe duyduklarında da yatırımlarını erteleme ve tasarruf yapma gibi tedbirler alıyor. Devletin kendi içindeki kiralama ve alışverişleri de dövizden liraya çevrilmeli. Bu konuda topyekün bir çalışma yapılmalı. Vatandaşlar bireysel tepkilerini koyuyorlar ancak devlet de kendi üzerine düşen konularda düzenlemeler yapmalı" dedi.


Geri Dön