26 / 04 / 2024

Kiralık daire sayısında artış var!

Kiralık daire sayısında artış var!

Kiralık daire sayısında artış Konya Emlakçılar Odası Başkanı Altınay, son aylarda yatırımcının konuta yönelmesiyle birlikte kiralık ev sayısında artış gözlendiğini söyledi. Bu yıl, geçmiş yıllara oranla kiralık ev sıkıntısı kısmen aşıldı.



Kiralık daire sayısında artış Konya Emlakçılar Odası Başkanı Alünay, son aylarda yatınmcmm konuta yönelmesiyle birlikte kiralık ev sayısında artış gözlendiğini söyledi.

Konya'da her yıl kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle vatandaşlar geçmiş yıllarda kiralık ev bulmakta zorlandı. Talebin artmasına bağlı olarak da şehirde kiralık daire fiyatları yükseldi. Öğrencilerin yoğun olduğu mahallelerde kira fiyatları neredeyse tavan yaptı. Bu yıl ise, geçmiş yıllara oranla kiralık ev sıkıntısı kısmen aşıldı. Yatırımcılar tercihini konuttan yana kullandı. 


Bu durum da Konya'da kiralık dairelerin artmasına neden oldu. Kiralık konutların artmasına paralel olarak ise, kira fiyatlarındaki artış durdu. Şehirde kira fiyatlarının geçen yıl olduğu gibi 275 ile 800 TL arasında değiştiği görüldü. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, kiralık dairelerin artmasını, yatırımcının konuta yönelmesine bağladı. 


SIKINTI ÇÖZÜLDÜ MÜ? 

Altınay, "Konyamızda 4 tane üniversitemiz var. Burada çok sayıda öğrencimiz öğrenim görüyor. Bu öğrencilerimizin büyük bir kısmı yurtlan tercih etmeyip, ev kiralamayı tercih ettikleri için kiralık dairelerde artışlar söz konusu oldu ama bugün itibari ile kiralık daire bulmak hiçbir sıkıntı yok. 

Mahallelerde, sitelerde artık kiralık daireler görülüyor. 

Önceki yıllarda bu kiralık daireleri hiç bulma şansımız yoktu. Şimdi bu konuda bir nebze rahatladık. Kira yüksekliği de araz ve talebe bağlı olarak değişiyor" dedi. 



ABARTILI KİRALAR YOK 

Diğer illere göre Konya'daki kira fiyatlarının yüksek olmadığını savunan Sedat Altınay, "Vatandaşlarımızın kiralama amaçlı konut yatırımına yönelmesinden dolayı, kiralık dairelerde artış gözlendi. Konya'da artık kiralık daire bulmak şuanda rahat. Sobalı olan daireler, 275 ile 400, kaloriferliler ise 400 ile 800 arasında değişiyor. Tabi ki bunlar normal vasıftaki evler. Kaliteli konutların kiraları biraz daha yüksek. Biz, yatırımcıları konuta yatırım yatmaya davet ediyoruz. Kiralık daire sıkıntısının ilerleyen yıllarda daha da rahatlayacağı düşüncesindeyiz. 100 ile 120 bin öğrenci var, Suriyeliler var ve bunların birçoğu kiralık evde oturuyor. Suriyeliler her buldukları evi tutuyor. Çünkü 1 aile diye geliyorlar ve 4 aile oturuyorlar. Bu durumlar kiraları yükseltti ama şuanda geçmiş yıllara göre kiralık ev bulmak sıkıntılı değil. Bunun nedeni de yatırımcılarımızın konuta yönelmesidir. Geçmiş yıllarda şehirde kiralık ev sıkıntısı büyüktü. Konya'da zaten abartılı yüksek kiralar yok" diye konuştu. 


Yeni Meram 


Geri Dön