26 / 04 / 2024

Kırıkkale'ye yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Kırıkkale'ye yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Kırıkkale'ye yapılan yatırımlar ile yatırımların artırılması için yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Kırıkkale'ye yapılan yatırımlar ile yatırımların artırılması için yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztürk, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi.    

MHP'li Öztürk, ''Seçim bölgem Kırıkkale 4. bölge yatırım teşviklerinden yararlanmaktadır. Ancak 4. bölgeye verilen teşvikler Kırıkkale'de yatırımların cazip hale gelmesinde yetersiz kalmaktadır'' diye konuştu.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk'ün soruları:

1- 26 Şubat 2012 tarihinden bu yana; yıllar ve firma bazında, Kırıkkale için verilen yatırım teşvik belge adedei ve öngörülen istihdam sayısı kaçtır?

2- 2012 yılından bu yana yatırım teşvik belgesi almış kaç firma faaliyete geçerek, istihdam öngörülerini yerine getirmiştir?

3- Kırıkkale'de halen yatırım teşvik belgesi alan kaç firma faaliyete geçememiştir; bu firmaların yerine getiremediği istihdam sayısı kaçtır?

4- Kırıkkale'nin yatırımlarda cazibe merkezi olabilmesi için Bakanlık olarak 6'ncı bölge teşviklerinden yararlandırılmasını düşünüyor musunuz?

5- Kırıkkale'nin yabancı yatırım çekilebilmesi adına Bakanlık olarak girişiminiz olacak mıdır?

6- Kırıkkale'de yeni yatırım ve yeni istihdan alanları yaratılması adına, Bakanlığınızın 2020 yılı planları nelerdir?


Geri Dön