24 / 04 / 2024

Kırklareli Devlet Hastanesi yüzde 93 oranında tamamlandı!

Kırklareli Devlet Hastanesi yüzde 93 oranında tamamlandı!

Yapımı TOKİ tarafından üstlenilen 267 Yataklı Kırklareli Devlet Hastanesi temeli 5 Mart 2014 tarihinde Sağlık Bakanı Uz. Dr. Mehmet Müezzinoğlu‘nun da katıldığı törenle atılmıştı.




29 Şubat 2016 tarihinde geçici kabulü planlanan Kırklareli Devlet Hastanesi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Yüklenici firmanın verdiği bilgiye göre inşaatın %93 ‘lük kısmı tamamlanmış bulunmakta.



İşte Kırklareli Devlet Hastanesi ile İlgili Genel Bilgiler:

Hastanenin 63.490 m2 açık alan ve 45.905 m2 kapalı alandan oluşuyor.

6 adet Ameliyat Salonu var.

Otopark; Hastane Bahçesinde 300 araçlık açık otoparkta engelli hastalara da alan ayrıldı. 185 araçlık otoparkta 5 engelli, 105 araçlık otoparkta 6 engelli alanı ayrıldı.

Ticari Alanlar; 165 m2 ’lik 1 adet kafeterya (3 ‘nci kat),  50 m2 ‘lik 1 adet büfe (acil serviste),  16 m2 ‘lik 1 adet büfe (üst zemin),   17 m2 ‘lik 1 adet büfe (1 ‘nci kat), 13 m2‘lik 1 adet büfe (3 ‘ncü kat),  66 m2 ‘lik 1 adet market (hastane ana girişinde),  24 m2‘lik 1 adet berber projede planlandı.

Konferans Salonu; İçerisinde projeksiyon, sanatçı hazırlık ve simültane tercüme odalarının da bulunduğu 190 kişilik konferans salonu yapıldı. Konferans salonu çevresinde 118 m2 lik 2 adet fuaye alanı bulunuyor.

280 kişi kapasiteli yemekhane planlandı.


Haber Yurt Haber Trakya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


 Kırklareli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Yeni Kırklareli Devlet Hastanesi son durumuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. 


Yeni Hastane ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Hastanemizin kabulü 30 Aralık 2015 Tarihi itibariyle Sağlık Bakanlığı ve  TOKİ  Yetkilileri Tarafından oluşturulan geçici kabul eksikliklerinin giderilmesi maksadıyla yüklenici firmaya 110 Günlük bir süre tanınmıştır. Yüklenici firma büyük bir gayret ve suratla çalışmalarına devam etmektedir. 2016 yılının ilk yarısında Kırklareli Devlet Hastanesi yeni hizmet binasını açmayı planlamaktayız. Şubat 2015 yılı itibarıyla binayla ilgili gelişmeleri takip etmesi ve zamanında müdalıil olunması ile ilgili olarak Kırklareli Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan Proje Yönetim Ekibi çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. eçici kabul ile birlikte planlanan ve binada fiziksel değişikliler gerektiren iyileştirme çalışmalarına başlanmış bulunmaktadır. Ortopedi Ameliyathanesi olarak planlanan ve projesinde kurşunlanma uygulanması bulunmayan alan hastanemiz imkânları ile kurşunlanmış ve lisanslama aşamasına getirilmiştir. Aynı şekilde bulunan mamografi çekim odasının hastanemiz imkânları ile kurşunlanması ve yeni tahsis edilecek olaıı cihazın montajına hazırlanması işlemleri devam etmektedir. Yeni hizmet binamızın enerji ( elektrik ve doğalgaz) bağlantıları ve abonelik işlemleri tamamlanmıştır. Tıbbi cihaz mefruşat ile çalışmalarımız devam etmektedir. Servislerin ve polikliniklerin yerleri kararlaştırılmış olup, yönlendirme ile ilgili çalışmalar devanı etmektedir". 


Yurt Haber Trakya Gazetesi


Geri Dön