25 / 04 / 2024

Kırşehir doğal taş sektör analizi yapılacak!

Kırşehir doğal taş sektör analizi yapılacak!

AHİKA'ya unulan "Kırşehir Doğal Taş Sektör Analizi ve Yatırım İmkanları Raporunun Hazırlanması Projesi" kabul edildi. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın hazırladığı projenin, kentte maden tesisi kurmak isteyen yatırımcılara ışık tutacağı bildirildi...



Oda tarafından Ahiler Kalkınma Ajansı'na (AHİKA) sunulan "Kırşehir Doğal Taş Sektör Analizi ve Yatırım İmkanları Raporunun Hazırlanması Projesi" kabul edildi.


Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AHİKA'nın açtığı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında yapılan müracaatın olumlu karşılandığını ve projenin onaylandığını söyledi.


Proje sayesinde il genelinde taş rezervlerinin belirleneceğini ifade eden Ekcioğlu, "İlimizde proje kültürünü daha yaygın hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Proje kapsamında, Kırşehir il ve ilçeleri içinde yer alan doğal taş rezervleri araştırılacak, potansiyel yatırım imkanları belirlenecek ve rezervlerden nasıl faydalanılacağının araştırılması için doğal taş sektör raporu hazırlanacak. Bu projeye Ahi Evran Üniversitesi ve Maden Tetkik Arama Enstitüsü destek verecek" diye konuştu.


Hazırlanacak fizibilite ve sektör raporu sonrasında maden tesislerinin kurulmasının teşvik edileceğini dile getiren Ekicioğlu, şunları kaydetti:


"Ayrıca madencilik sektörü için ticari potansiyel farkındalığı yaratılacak. Kırşehir’in yatırımcı çekmekteki en büyük sorunu tanıtım eksikliğidir. Projeyle bu eksikliğin giderilmesini amaçlıyoruz. Hazırlanacak sektör raporu ile potansiyel yatırımcıların kafalarındaki sorular giderilmiş olacak ve yatırımları için danışacakları bir belge olacaktır."


AA


Geri Dön