26 / 04 / 2024

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.



Kırşehir'de 13. yüzyılda hayata geçirilen Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi'nin, restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılması planlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vali İbrahim Akın, Yenice Mahallesi'ndeki tarihi cami ve arkasındaki türbede incelemeler yaptı.

Vali Akın, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi yapıların restorasyonu ve çevre düzenlemesini içeren projelerin, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğünce hazırlanıp Valiliğe iletildiğini belirtti.

Lale Camisi'nin önünde yer alan tuvalet ve abdesthanenin arka kısma alınacağını belirten Akın, bu çalışmanın kasım sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Projelerin Koruma Kurulu tarafından kabul edilmesi sonrasında restorasyon çalışması da yapılacağını dile getiren Akın, çevre düzenlemesinden sonra ise tarihi cami ile türbenin, yerli ve yabancı turistlerden daha çok ilgi göreceğini belirtti.

Vali Akın'a, incelemesinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır da eşlik etti.

Şehirde 13. yüzyılda kesme taştan inşa edilen Melikgazi Türbesi, eski Türk çadırını andıran yapısıyla dikkati çekiyor. Yine 13. yüzyılda darphane olarak yaptırıldığı tahmin edilen, inşasında moloz ve kesme taş kullanılan Lale Camisi ise hizmet vermeye devam ediyor. Cami ile türbe arasında kalan boş arazi, otopark olarak kullanılıyor.


Geri Dön