25 / 04 / 2024

Kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı sona erdi!

Kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı sona erdi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında istihdamı korumak için uygulanan kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı sona erdi.



3 Milyondan fazla çalışanı ilgilendiren kısa çalışma ödemeleri sona erdi. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde hem işverenlere hem de çalışanlara destek olmak için geçen senenin mart ayında hayata geçirilen  kısa çalışma ödeneği dün itibariyle sonlandı. 

Kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı sona erdi!

Sputniknews'de yer alan habere göre; Nisan 2020 tarihinde  İşverenler tarafından ücretsiz izne ayrılanlar ile kısa çalışma ödeneği ve işsizlik ödeneğinden yararlanamayanlara ödenen nakdi ücret desteğinin yanı sıra, 30 Haziran itibarıyla işverenin işten çıkarma yasağı da kaldırıldı.

Çalışanlar dikkat! Bugün son gün!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön