24 / 04 / 2024

Çalışanlar dikkat! Bugün son gün!

Çalışanlar dikkat! Bugün son gün!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde işveren ile çalışanlara destek olmak amacıyla şartlar esnetilerek Mart 2020 tarihinden itibaren uygulanan kısa çalışma ödeneğinde sona gelindi...



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında istihdamı korumak, üretim ve tedarik zincirinin devamını sağlamak için uygulanan kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı bugün bitiyor.

A Haber'de yer alan habere göre; kısa çalışma ödeneğinden faydalanan çalışanlara temmuz ayında son ödemeler yapılacak. Bunun yanında iş dünyası kısa çalışma ödeneğinin 2021 yılının sonuna kadar devam etmesi gerektiğini ifade ediyor.

Çalışanlar dikkat! Bugün son gün! 

ÜCRETSİZ İZİN SONA ERİYOR

Bugün sonlanacak olan kısa çalışma ödeneğinde herhangi bir yeni karar alınmaması durumunda, ödenekten yararlanan milyonlarca çalışana son kez ödeme yapılacak. Bugün itibariyle fesih yasağı ve dolayısıyla tek taraflı ücretsiz izne gönderme hakkı veren geçici madde hükümleri ortadan kaldırılacak.

Yeni bir uzatma kararı alınmadığı takdirde  bu tarihten itibaren normal düzene geçiliyor. Kısa çalışma ödeneğinin bitmesi ile işçilerin primleri 30 gün üzerinden yatırılacak.  

Kısa çalışma ödeneğinde flaş gelişme! Uzatılacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön