26 / 04 / 2024

Kısa çalışma ödeneğinde flaş gelişme! Uzatılacak mı?

Kısa çalışma ödeneğinde flaş gelişme! Uzatılacak mı?

1 Temmuz tarihinde normalleşme sürecine geçilecek. Normalleşme süreci haberlerinden sonra tüm gözler kısa çalışma ödeneğine çevrildi...



Milyonlarca çalışan, yasakların sona ermesi ile kısa çalışma ödeneğinin devam edip etmeyeceğini merak etmeye başladı. Peki, kısa çalışma ödeneği uzatılacak mı, ne zaman bitecek? İşte merak edilenler...

A Haber'de yer alan habere göre; tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bir çok uygulama hayata geçirildi. Bunlardan biri olan kısa çalışma ödeneği uzatılacak mı, ne zaman bitecek? sorusunun cevabı araştırılmaya devam ediyor.

Kısa çalışma ödeneğinde flaş gelişme! Uzatılacak mı?

HAZİRAN AYI KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kısa çalışma ödemeleri her ay düzenli olarak çalışanların hesaplarına geçti. Haziran ayına ilişkin kısa çalışma ödeneğinin ödeneceği tarih henüz belli değil. Fakat bir önceki ödemelere bakılacak olursa ödemelerin temmuz ayının ilk haftası yapılması bekleniyor.

Kısa çalışma ödeneğinde flaş gelişme! Uzatılacak mı?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa çalışma ödeneği ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık."

Bu durumda, süre uzatılmadığı takdirde  Haziran ayı kısa çalışma ödeneğinin temmuz ayının ilk haftası yattıktan sonra sona ermesi bekleniyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 31 Haziran son gün!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön