26 / 04 / 2024

Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı, ne zaman bitiyor?

Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı, ne zaman bitiyor?

Cumhurbaşkanı kararıyla 31 Mart'ta sonlanması planlanan kısa çalışma ödeneği bir kez daha uzatılarak müjdeli haber paylaşılmıştı...



Kısa çalışma ödeneği Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak uzatılmıştı. Milyonlarca çalışanı ve işverenin mağduriyetini gideren kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek sorusunun da cevabı yanıtlanmış oldu. Haziran ayının yaklaşması ile kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor, son durum nedir? Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? gibi sorular tekrar gündeme gelmeye başladı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili son durum haftanın üçüncü gününde milyonlarca kişinin gündeminde yerini alıyor. Buna göre Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor, son durum nedir? işte cevabı...

Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı, ne zaman bitiyor?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI, NE ZAMAN BİTECEK?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara kısa çalışma ödeneği verilmeye devam ediliyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa çalışma ödeneği süresinin uzatıldığını duyurmuştu.

31 Mart tarihinde sonlanması planlanan kısa çalışma ödeneği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını da kapsayacak şekilde uzatılmıştı. Uzatılan kısa çalışma ödeneğinin son tarihi 30 Haziran 2021 olarak belirlendi.

Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı, ne zaman bitiyor?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMANA KADAR UZATILDI?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa süreli çalışma başvurusunda bulunan işletmeler için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mart ayında alınan kararla uygulama Haziran ayının sonuna uzatıldı. Karara göre, İşsizlik Sigortası Kanunu'nun geçici 23. maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde, Kovid-19 nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebeple 31 Ocak 2021'e kadar kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, kanunun ek 2. maddesi kapsamındaki uzatma süresiyle sınırlı kalmaksızın, 29 Haziran 2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'nda belirtilen esaslar çerçevesinde ve 18 Şubat 2021 tarihli 3556 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile uzatılan süreden sonra başlamak üzere 30 Haziran 2021'e kadar uzatıldı.

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı açıkladı, süre uzatıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön