24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenen açıklama geldi! Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenen açıklama geldi! Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Erdoğan, Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) için verilen kararın değişmediğini ve bu ay biteceğini bildirdi.



Binlerce vatandaşa salgın sürecinde çok ciddi bir maddi destek sağlayan Kısa Çalışma Ödeneği, normalleşme adımlarıyla beraber sona eriyor. Salgının seyrine göre  uzatılan bu ödenek, Mart ayında son kez vatandaşların hesaplarına yatarken "KÇÖ Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor, yeniden uzatılacak mı?" soruları da yanıt aramaya başladı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; beklenen açıklama 15 Mart tarihli Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) için verilen kararın değişmediğini ve bu ay biteceğini bildirdi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan dan beklenen açıklama geldi! Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR, UZATILDI MI?

Geçtiğimiz seneden bu yana salgın sürecinde hem çalışan hem de işverenlerin ekonomik anlamda yararlandığı Kısa Çalışma Ödeneği için son tarih geldi çattı. Bu noktada binlerce kişinin faydalandığı ödeneğin bu ay sonu ile beraber sona ereceği bildirilmiş oldu. Vatandaşlar konuyla alakalı olarak yapılan son açıklamanın detaylarını merak ediyor.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan dan beklenen açıklama geldi! Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı?

"KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİ BİTİRİYORUZ"

Kabine toplantısı sonrası açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

''Ülkemizdeki tüm cep telefonları abonelerine aylık 8 GB kadar EBA'ya ücretsiz erişim imkanı sağladık. Öğrenim ve katkı kredisinin bazı taksitlerini erteledik. Vatandaşlarımıza 56 milyar lirayı sosyal koruma kalkanı çerçevesinde aşmıştır. Bu dönemde 3,7 milyon çalışanımıza 30 milyar lirayı bulan tutarda kısa çalışma ödemesi yaptık. Bu uygulamayı Mart sonunda bitiriyoruz. Ücretsiz izne çıkarılan 2,5 milyon çalışanımıza 10 milyar liraya yakın nakit ödedik. İşsizlik ödeneğinde 1 milyon kişiye 5,5 milyar lira ödeme gerçekleştirdik. 3,6 milyar liradan fazla prim mahsuplaşma imkanı sağladık. 2 aylık telafi çalışma süresini 4 aya çıkardık. Verdiğimiz teşvik ve desteklerin tutarı 80 milyarı buldu."

Başkan Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalardan bazı satır başları şöyle;

 Cumhurbaşkanı Erdoğan dan beklenen açıklama geldi! Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı?

40 MİLYAR LİRA PRİM BORCUNU 6 AY SÜREYLE ERTELEDİK

1,3 milyon işyerinin toplam 40 milyar lira prim borcunu 6 ay süreyle erteledik. Test, tedavi ve bakım hizmetleri için genel sağlık sigortasında 7,8 milyar lirayı aştı. Salgın sosyal destek programımızla 6,5 milyon haneye biner liradan toplamda 6,5 milyar lira nakdi yardım ulaştırdık.

Kampanyamızla 2 milyarı aşkın yardım topladık, ihtiyaç sahibi hanelere takdim ettik.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön