28 / 03 / 2024

Esnaflar Kısa Çalışma Ödeneği ile kiralarını ödeyebilecek!

Esnaflar Kısa Çalışma Ödeneği ile kiralarını ödeyebilecek!

Optik sektöründe 18 yıldır yer aldığını belirten Belma Olmuş, "Kısa Çalışma Ödeneği ile kiramızı ödeme imkanına kavuştuk" dedi...



Koronavirüsün ekonomiye etkilerini azaltmak için uygulanan ödenek sayesinde istihdamı koruyan esnaflar, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Optik sektöründe 18 yıldır yer aldığını dile getiren Belma Olmuş, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün kendilerini de olumsuz etkilediğini belirtti. 

Kapatılan mağazanın kira gideriyle daha önce alınan ürün ödemelerinin sürdüğünü belirten Olmuş, bu sebeple ekonomik açıdan zorluk çektiklerini ifade etti. 

Bu durumu paylaştığı yakın çevresinin kendisine, koronavirüsle mücadele kapsamında verilen Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanmasını önermeleri üzerine harekete geçtiğine dikkat çeken Olmuş, "Kapatmak zorunda kaldığımız mağazamız için İŞKUR üzerinden Kısa Çalışma Ödeneği'ne başvurduk. Kısa bir süre sonra bize geri dönüş yapıldı. Evraklarımızın işleme konulduğunu, işlemlerimizin tamamlanması halinde yeniden bilgi verileceği bildirildi" diye konuştu.

Kısa Çalışma Ödeneği'nin koronavirüs sebebiyle zor günler geçiren küçük esnafa can suyu olduğuna vurgu yapan Olmuş, şunları kaydetti:

"Bu zor günlerde böyle bir desteğin sunulmasından oldukça memnunuz. Kısa Çalışma Ödeneği sayesinde birkaç aylık kiramızı ödeme imkanına kavuştuk. Sektördeki arkadaşlarımızın işçi çıkarmadan, devletimizin sunduğu bu imkandan yararlanarak süreci en güzel şekilde atlatacaklarını umuyorum. Bu çalışmaya öncülük eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk'a teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet iş yeri kapanan esnafın kirasını karşılamalı! 

Kiracılar mahkemelerin yolunu tuttu!


Geri Dön