18 / 04 / 2024

Kisebükü´nde tesis inşaatına onay verilmedi!

Kisebükü´nde tesis inşaatına onay verilmedi!

Gökova Körfezi´nde dalışın bile yasak olduğu Kisebükü´nde tesis inşaatına onay verilmedi



MUĞLA İl Genel Meclisi´nde Gökova Körfezi Kisebükü Koyu´na yapılacak olan 450 yataklı otel inşaatı ile ilgili Kisebükü imar planı değişikliği oylandı. Oylama öncesi komisyonların raporları üzerine görüşler alındı. AK Parti Grup Başkan Vekili Ceyhan Eroğlu, Kisebükü´ne yapılacak yatırım ile ilgili Mazı Köyü´nde referandum yapıldığını ve köylülerin yatırıma `evet´ dediklerini belirtti. CHP Grup Başkan Vekili avukat Akın Üstündağ, çevredeki parsellerle birlikte bir bütün olarak etkileşim alanı dikkate alınmadan koruma amaçlı imar planının yapıldığını belirtti.

Üstündağ, CHP grubunun plan değişikliğini reddine, komisyon raporunun kabulüne karar verdiğini söyledi. MHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tutal da "Yatırıma karşı değiliz, ama bu koy atalarımızdan kalan miras değil, emanettir. Yatırımcıya planlama istenirken, köydeki vatandaşların yerleri planlama dışı kalmış" diyerek komisyon raporlarını kabul edeceklerini açıkladı.

11 oya karşı 28 ret oyu

AK Parti´li üyeler CHP ve MHP´li üyeleri yatırımı engellemekle suçladılar. AK Parti´li Ceyhan Eroğlu, "Burada 300 milyon euroluk yatırım yapılacak. Bu tür kararlar yabancı yatırımcıyı ürkütüyor" derken, AK Parti´li Saffet Kocabıyık, "Antalya´ya 10 milyon turist gelirken, Muğla´ya 2 milyon turist geliyor. Bunun sebebi SİT kararları, yasalar. Yatırımcı engellenirken, Muğla turizmi engelleniyor" dedi. CHP´li Bodrum İl Genel Meclisi Üyesi Mükerrem Uyar ise "Burası korunması gerekli dünya mirası bir yer. Koyları korumadan turizm gelirlerini arttıramazsınız. Şu anda Mazı´da kaçak yapısı olmayan yok. Köylü plansızlık nedeniyle kaçak yapı yapmak zorunda kalıyor. Ama bir yatırımcı çıkıp geliyor, ona özel planlama hazırlanıyor. Burada önce Kıyı Master Planı yapılmalı" dedi.
Ardından oylamaya geçildi. Plan değişikliğine AK Parti´li üyelerin 11 kabul oyuna karşılık CHP´li ve MHP´li üyeler 28 ret oyu verdi. Böylece komisyonların raporları kabul edilerek, yatırımcının plan tadilatı talebi reddedildi.
Vatan


Geri Dön