20 / 04 / 2024

Kızılay AVM'de tedbirli yıkım başladı!

Kızılay AVM'de tedbirli yıkım başladı!

İzmit Ömerağa Mahallesi’nde yer alan tehlike yaşadığı nedeniyle sık sık gündeme gelen Kızılay AVM’de yıkım işlemlerine başlandı.



İzmit Ömerağa Mahallesi Hafız Şerif Sokak ile İstiklal Caddesi'nin yer aldığı köşede, 297 ada 1 parselde bulunan 815 metrekare alana sahip Kızılay İş Merkezi'nin bina yıkım çalışmalarına geçtiğimiz gün başlandı.

Kocaeli Gazetesi'nden Nazım Özgün Erbulan'ın haberine göre; yıkım ve yapım işi 25 yıllığına kiralayan Yiğit firmasınca gerçekleşen Kızılay İş Merkezi’nde başlayan yıkım çalışmalarında yol yaya ve araç trafiğine kapatılırken, çevrede İzmit Zabıtası ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

TRAFO TAŞINDI,

Hem şehrin görüntüsüne zarar veren hem de esnafa tehlike yaratması nedeniyle şikayet edilen Kızılay AVM’nin yıkım işleminde ana sorun trafo nakliydi. 815 metrekare alana sahip Kızılay İş Merkezi için yıkımdan önce kent merkezinin elektriğini sağlayan trafo için de yer aldı. Yeni trafonun Yürüyüş Yolu’na taşınmasıyla yıkım işlemlerinde kentin elektriksiz kalma durumu engellendi.


Geri Dön