26 / 04 / 2024

Kızılay Özel Kartal Hastanesi açıldı!

Kızılay Özel Kartal Hastanesi açıldı!

Kızılay Özel Kartal Hastanesi, daha önce tıp merkezi olarak kullanılan binada hizmete açıldı.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kızılay Özel Kartal Hastanesi, daha önce tıp merkezi olarak kullanılan binada vatandaşların hizmetine açıldı.

Türk Kızılayı Kartal Tıp Merkezi olarak 1983 tarihinde hizmete açılan bina, bölgenin ihtiyaçları göz önüne alınarak hastaneye dönüştürüldü. Poliklinik hizmetlerini hastane çatısı altında sürdürecek olan 11 bin metrekare kapalı alana kurulu bina, törenle hizmete açıldı.

Açılış kurdelesini kesen İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, katılımcılarla birlikte hastaneyi inceledi.

Vali Şahin, açılış konuşmasında, Türk Kızılayı'nın poliklinik hizmetlerini hastane seviyesine çıkararak, hizmet halkasına bir yenisini eklediğini söyledi.

Hastanenin bölgenin sağlık alanındaki yükünü alacağına inandığını belirten Şahin, "Bu hastane, bölgede epeyce bir yük alacak, epeyce iş görecek. Çünkü Yavuz Selim Devlet Hastanemiz malum depremselliği nedeniyle hizmete kapatıldı. Orada yeni bir hizmet yürütülünceye kadar belki en yakın sağlık hizmeti buradan verilecek. Onun için mevcut kapasitesinin üstünde iş göreceğini zannediyorum. Bunun da altından kalkabilecek hem personeli hem de hizmet anlayışı olduğunu şimdiden görüyorum." diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın son 20 yılda çok ciddi ve büyük gelişme gösterdiğini dile getiren Şahin, "Türk Kızılayı bugün dünyada göğsümüzü kabartan bir sivil toplum kuruluşumuz haline geldi." dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın "Sağlık Bakanlığı'na tamamlayıcı bir hizmet olarak bu hastaneyi açıyoruz" sözüyle ilgili de konuşan Vali Şahin, şunları söyledi:

 "Bu aslında bir anlayış farklılığının da ifadesiydi. Daha önce kurumlarımız birbirleriyle rekabet ederlerdi. Bu rekabet hizmette değildi maalesef. Kurumsal taassupta bir rekabetti. 'Ben daha iyi yapıyorum'dan ziyade, 'burası benim alanım, başkası giremez' garip bir çekişme içerisindeydik ama görüyorum ki kurumlar 20 yıl içerisinde birbirini tamamlama ve destekleme anlayışıyla hareket ediyor. Bunu sağlığın tamamında görmek mümkün." 

 


Geri Dön