27 / 04 / 2024

Kızılcahamam Tüneli açılıyor!

Kızılcahamam Tüneli açılıyor!

7.4 milyon lira tasarruf sağlanması hedeflenen Kızılcahamam Tüneli'nin açılışı gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışta önemli açıklamalarda bulundu...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca inşası tamamlanan Kızılcahamam Tüneli'nin açılışını gerçekleştiriyor. Kızılcahamam Tüneli'yle her yıl ekonomiye 7.4 milyon liralık katkı sunulacak.

Kızılcahamam Tüneli açılıyor!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde: 

''Çerkeş Tüneli’nin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Tünelin bulunduğu yer yüksek rakımlı olmasından dolayı ulaşımda sıkıntı yaşanan bir yerdir.

Ankara’nın kuzeye açılan kapısı olan Kızılcahamam’da büyük yatırım bugün devreye alınıyor. Zorlu kış şartların olduğu, yük ve yolcu taşımacılığının yoğun olarak gerçekleştiği aksta bulunan Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli’yle standart üstü seyahat gerçekleştiriliyor.

Kızılcahamam Tüneli açılıyor!

Güzergahı ile 2,4 kilometre kısalan yol ile trafik akışı güvenli ve konforlu hale getirildi. İnşa edilen Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli’yle ekonomik kazanımlar elde edilirken turistik ve kültürel anlamda da bölgeye katkı sağlanması hedefleniyor.

3.6 kilometre yol uzunluğu 2071 metre tünel uzunluğu ile zamandan 6.1 milyon lira, akaryakıttan 1.3 milyon lira ve toplamda 7.4 milyon lira tasarruf sağlanması hedefleniyor.''


Geri Dön