29 / 03 / 2024

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Yapımı devam eden Kızılcahamam Tüneli inşaatı ve Ankara-Kazan  yol yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.



 Ankara Kahramankazan yolu üzerinde 28 kilometrelik alanda inşa edilen Ankara-Kazan yol yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ankara-Kazan yolu yapım çalışmalarını ve Kızılcahamam Tünel inşaatını inceledi. 

Çalışma yapan ekiplerden inşaat hakkında bilgi alan Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Şu an bulunduğumuz yer,  Ankara  Kahramankazan yolu üzerindeyiz. 28 kilometrelik bir yolda hummalı bir çalışma var. Şu an bulunduğumuz kavşak bu ay içerisinde bitmesi planlanıyor. Devam eden diğer kavşaklarımız da bir an önce bitirilip inşallah burası Kahramankazanlılar'ın, Ankara'nın hizmetine sunulacak" dedi. 

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Saray Kavşağı inşaatı yakında 

Sonraki planlamalardan biri olan Saray Kavşağı hakkında da bilgi veren Karaismailoğlu, "Saray Kavşağı en önem arzeden kavşaklardan bir tanesi. Onu da arkadaşlarımızla birlikte programlamasını yaptık. İnşallah onu da kısa sürede başlayıp hızlı bir şekilde bitirmek için bir an önce orda da yol alacağız" açıklamasında bulundu.

Kızılcahamam Tüneli bitiyor 

Kızılcahamam Tüneli'nde de çalışmaların yoğun olduğunu aktaran Karaismailoğlu, "(Kızılcahamam Tüneli) Kızılcahamam'ı Çerkeş'e bağlayan tünel. 2071 metre uzunluğundaki tünelde de çalışmalar son aşamaya geldi. İnce işleri yapıyoruz. Kasım ayı bitmeden, kış gelmeden, yoğun kış şartları başlamadan Kızılcahamam Tüneli'ni de vatandaşımızın, milletimizin hizmetine sunacağız" bilgisini paylaştı.

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Son olarak yürütülen çalışmaları değerlendiren Karaismailoğlu, "Ülkemize değer katan büyük projelerde çalışıyoruz. Bunları bir ana önce bitirip ülkemiz ekonomisine kazandırmak için bütün ekibimiz olarak canla başla çalışıyoruz" dedi.

Kızılcahamam Tüneli Eylül'de açılacak!

 


Geri Dön