19 / 04 / 2024

Kleopatra Koyu ihalesine yürütmeyi durdurma kararı!

Kleopatra Koyu ihalesine yürütmeyi durdurma kararı!

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Kleopatra Koyu'nun yıllık 505 bin TL bedelle 29 yıllığına kiraya verildiği ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açıldı. Dava sonucunda Antalya 3'üncü Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildi.



Antalya'nın Tekirova turizm bölgesinde bulunan Kleopatra Koyu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 30 Mayıs 2018 günü düzenlenen ihale sonucunda 3 firmanın oluşturduğu ortaklkla, 29 yıllığına kiralandı. 

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre; Antalya Barosu, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve Tekirova'da yaşayan bazı kişiler, ihalenin iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Açılan dava dilekçesinde, Kleopatra Koyu'nu yapılaşmaya açan, 6 Nisan 2018 onay tarihli Tekirova Tabiat Parkı Gelişim Planı'nın öncelikle yürütmesinin durdurulması, yargılama sonunda da iptal edilmesi istendi. Dilekçede, planı hazırlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yapılaşmayı onaylamaya yetkisinin bulunmadığı ifade edildi.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden yapılan duyuruda, Tekirova Kleopatra Koyu'nun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 20 Nisan 2016 tarihli oluruyla 'Tekirova Tabiat Parkı' ilan edildiği kaydedildi. Duyuruda ayrıca bakanlık tarafından 'Tabiat Parkı' alanında, 'Gelişim Planı' doğrultusunda uygulama imar planı ve projeleri yapılmadan kurulacak tesisler, yapılar ve diğer işler belirlenmeden ihaleye çıkıldığı ifade edildi.
 


Geri Dön