25 / 04 / 2024

Park Otel için bir kez daha yürütmeyi durdurma kararı alındı!

Park Otel için bir kez daha yürütmeyi durdurma kararı alındı!

24 yıl önce yapımına başlanan ancak kentin siluetini bozacağı gerekçesi ile bugüne kadar alınan yargı kararlarıyla birçok kez inşaatı durdurulan Park Otel için bir kez daha yürütmeyi durdurma kararı alındı.




Park Otel'e yine durdurma  24 yıl önce yapımına başlanan ancak kentin siluetini bozacağı gerekçesi ile bugüne kadar alınan yargı kararlarıyla birçok kez inşaatı durdurulan Park Otel için bir kez daha yürütmeyi durdurma kararı alındı. 

Kararda, otelin bitişiğindeki tescilli yapı Alman Konsolosluğu binasının çatı kotunun aşıldığı ve bodrum katlarındaki toplam 5 bin metrekarenin emsal dışı bırakılmasının şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına uymadığı vurguladı. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'nce 1 Nisan 2011'de onaylanan ilgili imar planlarının iptali istemiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve otelin yeni sahibi CVK Mineral Madencilik A.Ş'ye dava açtı. Danıştay 6. Dairesi 20 Eylül 2011 'de yürütmeyi durdurma kararı aldı, keşif ve bilirkişi incelemesi sonucunda nihai bir karar verileceğini açıkladı. Söz konusu alanda yapılan binaların en üst kotunun, bitişiğinde bulunan tescilli Alman Konsolosluğu binasının çatı kotunu geçemeyeceği hükmü bulunuyordu. Raporda çatı kotunun 1-1.5 metre aşıldığını tespit etti. Danıştay 6. Dairesi, rapora rağmen 27 Aralık 2012'de yürütmenin durdurulması kararını bozdu. Oda bunun üzerine Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na itirazda bulundu. Kurul, planların şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı açısından uyarlık taşımadığına hükmetti. Planın yürütmesi 27 Haziran'da oybirliği ile durduruldu. 26 Ekim'de de otel, Park Bosphorus İstanbul adıyla açıldı. Yürütmeyi durdurma kararı odaya 23 Aralık'ta ulaştı. 


Cumhuriyet


Geri Dön