25 / 04 / 2024

KOBİ'ler için 3 ay kira desteği sağlanmalı! 

KOBİ'ler için 3 ay kira desteği sağlanmalı! 

ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, koronavirüsün etkilerini bir yazılı açıklama ile açıkladı. Danışman açıklamasında, KOBİ'lere kira desteği verilmesi gerektiğini ifade etti...



Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Genel Başkanı Adnan Danışman, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanılan zorlu sürecin kimlik ayrımı yapmadan tüm insanlığı etkisi altına aldığını, koronavirüsün insan olarak herkesin eşit olduğunu dramatik bir şekilde anlattığını belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Danışman, KOBİ'lere kira desteği verilmesini belirtti.

Danışman şöyle konuştu:

“İstihdam şartı ile (Şubat 2020 sunumu) 6 ay asgari ücretlilerin SGK primlerini talep etmeli. KOBİ’ler için, iş yerleri kapalı kaldığı süre içerisinde (3 ay) kira desteği sağlamalı. Bu iş yerlerinde çalışan asgari ücretliler için maaş desteği vermeli. Ödemelerle ilgili olarak (vergi, çek-senet) 3 aylık erteleme birikmişler için yıl sonuna kadar taksit imkânı oluşturulmalı. Bankaların, krediler ve çek karşılıkları konusunda 3 ay işlem yapmama garantisi olmalı. Yarı resmi kurumlarda (Odalar, Borsalar, Odalar Birliği vs.) biriken paraların bu dönemde üyelerine faizsiz olarak kullandırılması için yasal düzenlemesi yapılmalı. Hükümetin makro planda aldığı kararların uygulamasında meydana gelen bilinçli ya da bilinçsiz engellemelerin önüne geçilmesi için tedbirler alınmalıdır.”

Esnaf ve sanatkarların kira borcu yedek ödenekten karşılanabilir!

Kemal Kılıçdaroğlu: Esnafın kira harcamaları Bakanlık tarafından karşılanmalı! 


Geri Dön