26 / 04 / 2024

Koç Holding yönetim kurulu toplantısı yapıldı!

Koç Holding yönetim kurulu toplantısı yapıldı!

Koç Holding'in 52. Olağan Genel Kurulu kapsamında seçilen yeni Yönetim Kurulu'nda merhum Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç ile Suna ve İnan Kıraç'ın kızı İpek Kıraç da yer alıyor.




Koç Holding'in 52. Olağan Genel Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç'un başkanlığında, pay sahiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.


Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel ile eski Yönetim Kurulu Başkanı merhum Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç da katıldı. 


Genel Kurul'da, Koç Holding'in 2015 Yılı Faaliyet Raporu paylaşıldı. Faaliyet Raporu'nda yer alan bilgilere göre, Koç Holding 2015 yılında Fortune Global 500'ün, dünyanın en büyük 500 şirketi sıralamasında 381'inci sırada yer aldı.


Koç Holding'in bağlı ortaklıkları ve iş ortaklıklarının 2015 yıl sonu toplam personel sayısı 91 bin 304 oldu. Koç Topluluğu kombine cirosu, Türkiye'nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'na (GSYH) oranı yüzde 7,4, halka açık şirketlerinin Borsa İstanbul'da işlem gören tüm şirketlerin piyasa değeri içerisindeki payı ise yüzde 18 düzeyinde gerçekleşti.


Şirketin, 2015 yılı konsolide net dönem karı yüzde 38 artışla 5 milyar 829 milyon liraya, bunun içerisindeki ana ortaklık payı ise yüzde 32 artışla 3 milyar 568 milyon liraya ulaştı.


Koç Holding'in konsolide toplam varlıkları yüzde 14 artarak 2015 sonunda 73 milyar liraya, ana ortaklığa ait konsolide özkaynak toplamı ise yüzde 14 artışla 23,1 milyar liraya çıktı.


Şirket, 2015 yılında konsolide bazda 3,8 milyar lira, topluluk genelinde kombine bazda ise 6,8 milyar lira tutarında yatırım harcaması gerçekleştirdi. Topluluk şirketlerinin kombine yurt dışı gelirlerinin toplam tutarı, 15,7 milyar doları buldu.


- Caroline Koç ve İpek Kıraç ile yönetimde yer alan kadın sayısı 4'e yükseldi


Genel Kurul kapsamında yapılan Yönetim Kurulu'nda 6'sı bağımsız üye olmak üzere 18 üye yer alırken, yönetimdeki kadın sayısı 4'e yükseldi.


Koç Holding'in 52. Olağan Genel Kurulu'nda merhum Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç ve İpek Kıraç, yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.


Şirketin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:


"Şeref Başkanı Rahmi Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Başkan Vekili Ali Koç, Üyeler Semahat Arsel, Temel Atay, Bülent Bulgurlu, Caroline Koç, İpek Kıraç, Levent Çakıroğlu, Prof. Dr. John H. McArthur, Prof. Dr. Heinrich V. Pierer, Peter Denis Sutherland, Bağımsız Üyeler Kwok King Victor Fung, Muharrem Hilmi Kayhan, Kutsan Çelebican, Mustafa Kemal Olgaç, Jacques Albert Nasser, Anne Lauvergeon."


AA




Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


1 Ocak'ta kalp krizi geçirip ölen  Koç Holding Başkanı Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç (47) Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi oldu. İnan Kıraç ile uzun süredir hasta olan Suna Kıraç'ın 31 yaşındaki kızları  İpek Kıraç da ilk kez yönetime girdi.


Vatan



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Koç Holding Genel Kurul’u Mustafa V. Koç’un 21 Ocak’ta hayatını kaybetmesinin ardından ilk kez toplandı. Toplantıda okunan Mustafa Koç’un vefatından önce kaleme aldığı son değerlendirmesinde, uluslararası başarılara odaklandığı görüldü.


Koç Holding’in 52. Olağan Genel Kurulu, dün Nakkaştepe’de gerçekleşti. Koç Holding’in merhum Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un anılması ile başlayan Genel Kurul’a  Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç başkanlık etti. Genel Kurul Toplantısı’nda 21 Ocak 2016’da hayata veda eden Koç Holding’in merhum Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un vefatından önce kaleme aldığı 2015 yılı değerlendirmesi de aktarıldı. Mustafa V. Koç’un, son değerlendirmesinde şu ifadeler yer almış:


2015 BAŞARILI GEÇTİ


“Geride bıraktığımız yıl tüm dünyada, geleceğimizi şekillendirecek birçok politik, ekonomik ve toplumsal gelişmeye sahne oldu. Bu gelişmeler, küresel piyasalarda risk algısını değiştirirken, politikada yeni söylemler oluşturdu, toplumsal alanda ise barışın önemini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Koç Topluluğu’na baktığımızda 2015 başarılarımızı devam ettirdiğimiz bir yıl oldu. Belirsizliklerin ve çalkantıların arttığı günümüz küresel iş dünyasında, Topluluk olarak kararlılıkla ve cesaretle yeni yatırımlar yapmayı, istikrarlı büyümeyi ve rekabet gücümüzü artırmayı sürdürdük. Sürdürülebilir büyüme sağlayabilmek ve her türlü dalgalanmayı başarılı bir şekilde yönetebilmek için yönetim kalitemize ve risk yönetim sistemlerimize özel önem vermeye devam ettik. Yeni atılımlara her an hazırlıklı olmak için finansal yapımızı güçlü tuttuk. Bundan sonraki hayalimiz ise uluslararası arenada çok daha önemli ve büyük başarılar gerçekleştirmek; yurt içindeki uzun vadeli liderliğimizi yurt dışına taşımak ve portföyümüzü küresel arenada faaliyet gösteren şirketler ve organizasyonlar ile desteklemek. Bu hayalimizi de gerçekleştireceğimize ben şahsen yürekten inanıyorum.” Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da değerlendirmesinde merhum Mustafa V. Koç’u saygı, rahmet ve şükranla anarken, “Kendisinin vizyon ve değerlerine sahip çıkarak, Topluluğumuzu arzu ettiği küresel ölçeğe taşımak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.


‘Benzersiz dayanışmadan dolayı herkese candan teşekkür ederim’ 


Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un Başkanlık ettiği Genel Kurul Toplantısı, Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’un 2015 yılına ilişkin değerlendirmelerinin aktarılması ile devam etti. Rahmi M. Koç “Kısa süre önce oğlum Mustafa V. Koç’un zamansız kaybı ailece bizleri ve sizleri çok üzdü. O’nun ardından; yurt çapında aldığımız başsağlığı dilekleri en büyük tesellimiz oldu. Bu benzersiz dayanışmadan dolayı ailem ve şahsım adına herkese candan teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Değerlendirmesinde geçtiğimiz yıl gerek ülkemizde gerekse uluslararası arenada yaşanan büyük hareketliliklere dikkat çeken Rahmi M. Koç şöyle devam etti: “Yurt içinde seçimlerin yenilenmesi ve terör olayları çalkantılı bir sürece yol açarken; dünyadaki ekonomik ve jeopolitik gelişmelerde de bir durulma olmadı. Bütün bu gelişmeler karşısında 90 yıllık tecrübemizin desteğiyle ve zamanında aldığımız tedbirlerle Koç Holding olarak geçtiğimiz yılı oldukça başarılı bir performansla geride bıraktık.”


CAROLİNE KOÇ, YÖNETİM KURULUNDA


Koç Holding 52. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda seçilen yönetim kurulunda üye sayısı 15’den 18’e çıktı. Mustafa Koç’un eşi Caroline N. Koç üye olarak yönetime girdi. Yönetim kuruluna ayrıca İper Kıraç üye olarak, bağımsız üye olarak da Anne Lauvergeon girdi. Yönetim kurulunda, Rahmi M. Koç Şeref Başkanı, Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Y. Koç da Başkan Vekili olarak yer aldı.


Star



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ömer Koç’un başkanlığını yaptığı Koç Holding yönetiminde yeni isimler yer aldı. Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç ve İpek Kıraç da yönetime girdi.


Koç Holding’in 52. Olağan Genel Kurulu dün holdingin Nakkaştepe’deki genel merkezinde gerçekleşti. Ocak ayında vefat eden Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un anılması ile başlayan toplantıda, sürpriz isimler dikkat çekti. Merhum Mustafa  Koç’un eşi Caroline Koç, yönetim kurulu listesinde yer alarak ilk kez Koç Holding’de göreve gelmiş oldu.

 18 ismin yer aldığı yönetim kuruluna Suna ve İnan Kıraç’ın kızları İpek Kıraç da katıldı. Ayrıca, Fransız işkadını Anne Lauvergeon ile daha önce Ford Motor Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Jacques Albert Nasser, yönetime bağımsız üye olarak girdi.


“GERÇEK BİR HALK ADAMIYDI”


Genel kurula sunulan raporda Mustafa Koç’a atfen “Vizyonu, hayırseverliği ve en önemlisi insani değerleri ile silinmeyecek izler bırakan Mustafa V. Koç, ülkemizin geleceğine her zaman yürekten inandı. Hakiki bir halk adamıydı” sözlerine yer verildi.


BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİ TESELLİ OLDU


Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un başkanlık ettiği toplantıda konuşan Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, “Kısa süre önce oğlum Mustafa V. Koç’un zamansız kaybı ailece bizleri ve sizleri çok üzdü. Onun ardından; yurt çapında aldığımız başsağlığı dilekleri en büyük tesellimiz oldu”dedi.


Genel kurulda Mustafa V. Koç’un kaleme aldığı 2015 yılı değerlendirmesi de aktarıldı. Mustafa V. Koç son değerlendirmesinde “Bundan sonraki hayalimiz uluslararası arenada çok daha önemli ve büyük başarılar gerçekleştirmek; yurt içindeki uzun vadeli liderliğimizi yurtdışına taşımak ve küresel arenada faaliyet gösteren şirketler ve organizasyonlar ile desteklemek. Bu hayalimizi de gerçekleştireceğimize ben şahsen yürekten inanıyorum” sözleri dikkat çekti. 


MODAYA İLGİ DUYUYOR


Küçük yaştan itibaren modaya ilgi duyan İzmirli Caroline Koç, önemli tekstil projelerine imza attı. Mustafa Koç’u görür görmez aşık olan Caroline Koç, Boston’daki işletme eğitimini bitirince 21 yaşında Mustafa Koç ile evlendi. Cariline Koç, iki çocuk annesi.


LÜKS YATLAR ÜRETİYOR


Vehbi Koç’un kızı Suna Kıraç ve İnan Kıraç’ın kızları olan İpek Kıraç, 1984 yılında İstanbul’da doğdu. Brown Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu olan İpek Kıraç, lüks yatlar üreten Sirena Marine Yönetim Kurulu Üyeliği ve CEO’luğu yapıyor.


Sözcü


Geri Dön